Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία στους 12 από τους 13 Δήμους της Θράκης – Τι θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης, στο ακριτικό νησί και την Πέμπτη.

Με απόφαση των δημάρχων, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί, καθίσταται επικίνδυνη η προσέλευση και η παραμονή των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους παιδικούς σταθμούς.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Κανονικά θα προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Με ανακοίνωσή του, «ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει τους δημότες ότι παρατείνεται για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια λύκεια), εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δεν επιτρέπουν τον εξαερισμό των εσωτερικών χώρων.
Σύμφωνα με έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά».

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα μαθήματα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση.

Αντίστοιχη επίσημη απόφαση έλαβε κι ο Δήμος Αρριανών, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν «αποφασίζει την διακοπή των μαθημάτων για την Τετάρτη 17/02/2021, την Πέμπτη 18/02/2021 και την Παρασκευή 19/02/2021 (3 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες), για το σύνολο των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, λόγω επικίνδυνων και ακραίων καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός) που επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη και δυσχερή την προσέλευση, πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, σχολεία και παιδικοί σταθμοί στα όρια του Δήμου Ξάνθης πήρε ο Δήμαρχος Ξάνθης, μετά τις σχετικές εισηγήσεις των προϊσταμένων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπεγράφη, «συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών και ιδίως του παγετού, που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο».

Τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αβδήρων για την Τετάρτη. Αντίστοιχη απόφαση υπεγράφη και στον Δήμο Τοπείρου αλλά και στον Δημο Μύκης.

Θυμίζουμε πως με απόφαση Περιφέρειας ΑΜΘ τα σχολεία ήταν κλειστά χθες Δευτέρα 15/02 και είναι κλειστά σήμερα Τρίτη 16/02. Γι’ αύριο Τετάρτη 17/02 τις αποφάσεις για κλείσιμο ή άνοιγμά τους, θα λαμβάνουν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.