Δημοσιοκάφρος: Η «Μήδεια», ο «μάντης ΠΑΠ» και τα λάθος ονόματα στις μεταδόσεις της ΕΡΤ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕΣ και φίλοι. Η «Μηδεια» χτύπησε αλύπητα την Αθήνα και έθεσε εν αμφιβόλω την διεξαγωγή του αγώνα της Ξάνθης στη Ροδο και εγώ οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον «μάντη Παπ» του ThrakiSportS. Οταν όλοι είχαν φέρει τον πανικό για τη «Μήδεια» στην Θράκη, εκείνος βγήκε το πρωί της Παρασκευής σε αυτήν την ιστοσελίδα και ως άλλη Χριστίνα Σούζη ή Σάκης Αρναούτογλου, προέβλεψε από τότε ότι το ματς του Σαββάτου με τα Χανιά δεν κινδύνευε από την κακοκαιρία αλλά έγραφε από τότε ότι θα υπάρξει ζήτημα με αυτό της Ρόδου την Τετάρτη.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ καλή ενημέρωση και μάλιστα από την… Γερμανία όπου βρίσκεται; Λοιπόν, εγώ θα σας αποκαλύψω τα μυστικά και τις πηγές του. Είναι φιλαράκια του οι διαχειριστές των «Καιρικών Νέων Θράκης» που μπορεί να μην είναι επαγγελματίες μετεωρολόγοι, ωστόσο με μεράκι έχουν καταφέρει να προβλέπουν και να μεταφέρουν έγκυρα και έγκαιρα τα καιρικά φαινόμενα στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Και την Κυριακή με τον χιονιά ήταν η πρώτη πηγή ενημέρωσης για όσα γίνονταν από το ένα άκρο της Θράκης ως την άλλη.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ η διεύθυνση ανέθεσε στον Παπ να συντονίσει από τα… ξένα την live μετάδοση του ThrakiSportS από την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Θράκη την Κυριακή, η οποία κράτησε πάνω από 12 ώρες και μαθαίνω ότι πήγε σούπερ σε αναγνωσιμότητα, αφού αυτή η ιστοσελίδα είναι μεν αθλητική αλλά δηλώνει παρούσα στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ετερον εκάτερον αν ακόμα και σε αυτά βρίσκει αθλητικές πτυχές.

ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ όμως, την περασμένη εβδομάδα είχε ρεκόρ επισκέψεων αυτή η ιστοσελίδα και την ημέρα που βγήκε η περίφημη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Από επιτυχία σε επιτυχία δηλαδή. Περιμένω να δω μόνο και το πώς θα εξαργυρωθεί όλο αυτό από το αφεντικό και αν προτίθεται να κάνει και η διεύθυνση κάποιο εξτρά δωράκι σε εμάς του συντάκτας – γιατί αν ενθυμούμαι καλά, την ημέρα του ρεκόρ της περασμένης Τρίτης είχε παρουσία και η στήλη, άρα (λέω εγώ) και συμβολή στην επίτευξή του.

* * * * *

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ο κόουτς της Ξάνθης Τόνι Πόποβιτς έγινε ξαφνικά λαλίστατος μετά τις δυο σερί νίκες. Μίλαγε, μίλαγε και μέχρι και στο Σίδνεϊ έστελνε σήμα να γιορτάσουν την μεγάλη νίκη που πήραν με την ψυχή στο στόμα επί των Τρικάλων, αντί να τους ζητήσει να πάνε να ανάψουν καμιά λαμπάδα ίσα με το μπόι του Ίτσο. Πάντως, οφείλω να σας αποκαλύψω ότι κάθισα και έψαξα αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα τιμωρίας επειδή ο Πόποβιτς δεν πήγε για δηλώσεις στην ΕΡΤ3 το προπερασμένο Σάββατο, μετά την ήττα από τον Εργοτέλη.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ!!! Τζάμπα κράξιμο έφαγε ο άνθρωπος για αυτό το θέμα. Είθισται μεν, αλλά ουδεμία υποχρέωση υπάρχει στην συμβαση της ΕΡΤ με SL2 για να κάνουν υποχρεωτικά δηλώσεις μετά το τέλος του ματς οι προπονητές, όπως ισχύει για παράδειγμα με το συμβόλαιο της SL1 με την Nova. Θυμίζω ότι ο Πόποβιτς δεν μίλησε ούτε μετά το ματς με τα Χανιά, αλλά δεν υπήρχαν τότε κάμερες να τον περιμένουν για δηλώσεις. Υπήρχαν όμως δημοσιογράφοι, αλλά φαίνεται ότι έχουν φροντίσει να του εξηγήσουν τα κατατόπια ώστε να φεύγει από το Arena χωρίς να γίνεται αντιληπτός από αυτούς.

ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ αυριανό ματς με τον Διαγόρα στην Ρόδο θα χρειαστεί να μιλήσει, αφού αν και εφόσον διεξαχθεί φυσικά, το ματς θα μεταδοθεί κλασικά από μονοκάμερο στο ERT Sports 4 της ERT Flix. Ηταν να καλυφθεί μεν από την ΕΡΤ3 αλλά αυτό άλλαξε την παραμονή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και αναβολή. Πιθανότατα όπως δεν μπόρεσαν να πάνε Ξάνθη και διαιτητές στην Ρόδο, δεν μπόρεσε να πάει και τηλεοπτικό συνεργείο για μετάδοση προδιαγραφών τηλεόρασης και όχι διαδικτυακού live streaming.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ θα περιγράψει αυτό το ματς; Πρόγραμμα στην ΕΡΤ δεν έχουν βγάλει αλλά πηγές από το Ραδιομέγαρο αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να μην είναι από την Αθήνα ο σπίκερ αλλά από την Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Τραπεζανίδης ας πούμε που ήταν και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Λάρισας ή ο Πάνος Μπλέτσας που έκανε όλα σχεδόν τα περσινά εντός έδρας του ΑΟΞ και μετέδωσε και το παιχνιδάκι του περασμένου Σαββάτου με τον γεννημένο στην Κομοτηνή αλλά Σερραίο Βασίλη Αναστασιάδη στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου. Έχει την σημασία του αυτό για τους προληπτικούς. Με Τραπεζανίδη και εκτός έδρας ο ΑΟΞ δεν κερδίζει, με Μπλέτσα τα καταφέρνει. με Χαϊκάλη έχουμε μια νίκη και μια ισοπαλία. Ο σούπερ γκαντέμης για τον ΑΟΞ είναι για την ώρα ο Μίλτος Θεοδοσίου που μετέδωσε την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

* * * * *

ΑΠΟ ΕΡΤ SPORTS ΚΑΙ ΕΡΤ3 μεταδίδεται και το πρωτάθλημα βόλεϊ. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα είχαμε αλλαγή μετάδοσης την τελευταία στιγμή που μάλλον χαροποίησε πολλές οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη. Λόγω της αναβολής του Φίλιππος Βέροιας – Φοίνικας Σύρου, καλύφθηκε τελικά το Ολυμπιακός – Κηφισιά και έτσι είχαν την ευκαιρία οι οικογένειες του Σταύρου Κασαμπαλή και Γρηγόρη Κοντοστάθη να δουν τα καμάρια τους στο ντεμπούτο τους, ο πρώτος με την ομάδα της Κηφισιάς της οποίας ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης, ο δεύτερος ως… ακραίος αντί για λίμπερο, αφού λόγω ανάγκης εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του σε άλλη θέση. Και μάλιστα τα ξαναείδαν τρεις μέρες μετά, αφού ήταν τηλεοπτικό και το Παναθηναϊκός – Κηφισιά, στο οποίο μάλιστα ο Κασαμπαλής για να σώσει μια μπάλα έκανε ένα… τάκλιν και έσπασε το μόνιτορ της μετάδοσης της ΕΡΤ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ τους δυο αγώνες ηταν οι δυο Εβρίτες που κλήθηκαν να μιλήσουν από την πλευρά της Κηφισιάς. Στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό φώναξαν να μιλήσει τον Κοντοστάθη και η είδηση είναι ότι αυτή τη φορά δεν του αλλάξαν το όνομα. Βλεπετε, τελευταία ακούει σε πολλά διαφορετικά. Οταν πριν λίγες εβδομάδες αναδείχθηκε κορυφαίος λίμπερο της αγωνιστικής, τον βάφτισαν… Δημήτρη Κοντοστάθη. Το αποκορύφωμα όμως ήταν που στην προηγούμενη τηλεοπτική μετάδοση της Κηφισιάς, ο σπορκάστερ τον αποκαλούσε… Κοντοθανάση. Τελικά βρήκε το σωστό, αλλά το έχασε τρεις μέρες με τον Κασαμπαλή. Το Σταύρος το πετύχαινε, αλλά Κασάμπαλη τον ανέβαζε Κασάμπαλη τον κατέβαζε (με τον τόνο στην προπαραλήγουσα αντί για τη λήγουσα), με αποτέλεσμα ο νεαρός πασαδόρος να αναγκαστεί να διορθώσει με ευγενικό τρόπο είναι αλήθεια τον Νίκο Λιώλη που έκανε την μετάδοση και του έπαιρνε και την συνέντευξη.

Ο Δημοσιοκάφρος