Pre League: Στεναχώρια από τους αθλητές Άθλου Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής για την διαφαινόμενη λήξη του πρωταθλήματος

Τις προηγούμενες ημέρες, ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη της ΕΟΠΕ, ότι οι μικρότερες κατηγορίες οδεύουν προς την οριστική λήξη τους, σε μια χρονιά όπου κάποια από αυτά δεν ξεκίνησαν καθόλου.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής, οι περισσότεροι αθλητές ένιωσαν μεγάλη πικρία και στεναχώρια για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις και μια μεγάλη ανησυχία για την επόμενη ημέρα και κατά πόσο θα τους βρει σε καλή αθλητική κατάσταση ή όχι. Παρόλα αυτά στους κόλπους των περισσότερων επικρατεί αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με δύο αθλητές των ομάδων, εκπροσώπων της Θράκης στην Pre League, τον Γιάννη Σκαρλατίδη, πασαδόρο του Άθλου Ορεστιάδας και τον ακραίο της ΑΕ Κομοτηνής, Θωμά Δημητριάδη.

“Όπως φαίνεται δεν θα καταφέρουμε να παίξουμε κι αυτή τη χρονιά. Έγιναν και γίνονται κάποιες προσπάθειες από πλευράς σωματείων-αθλητών να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε αλλά πλέον οι ελπίδες μας λιγοστεύουν, με τις δυο επόμενες βδομάδες να είναι κρίσιμες, όπως μάθαμε να λέμε. Δε νομίζω ότι είναι λογικό να παίζουν μόνο οι μεγάλες κατηγορίες αντρών και γυναικών καθώς και το πρωτάθλημα έχεις τις βάσεις να ακολουθήσει το πρωτόκολλο και με ασφάλεια να ξεκινήσουμε και ολοκληρώσουμε την σεζόν”, αναφέρει πρώτος ο Γιάννης Σκαρλατίδης, με τον Θωμά Δημητριάδη να συμπληρώνει, “η ιδέα δημιουργίας μιας καινούριας ημιεπαγγελματικής κατηγορίας όπως η Pre League είναι ένα πολύ θετικό γεγονός ως προς την προσπάθεια ανάπτυξης του βόλεϊ ανδρών στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε την λειτουργία αυτού του δυνατού πρωταθλήματος καθώς πριν καν ξεκινήσει, σταμάτησε σχεδόν όλος ο αθλητισμός στην Ελλάδα. Και λέω δυνατού πρωταθλήματος γιατί είχαμε δει στην αρχή της χρονιάς πολλές ομάδες να έχουν κάνει ρόστερ με πολλούς παίκτες που έπαιζαν μέχρι πέρσι στην πρώτη κατηγορία.”

Τέλος, όπως είναι λογικό και οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν από την πολύμηνη απόχη από τα γήπεδα.

Με τον Γιάννη Σκαρλατίδη να αναφέρει χαρακτηριστικά, “όσο για τις δυσκολίες της πολύμηνης αποχής από το άθλημα και για τους παράγοντες των ομάδων που πασχίζουν καθημερινά είναι πολλές οι επιπτώσεις ενώ η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στο προϊόν του βόλεϊ, δηλαδή στους ίδιους τους ΑΘΛΗΤΕΣ του. Χωρίς προπόνηση ,χωρίς εκγύμναση , χωρίς ομαδικότητα, το να καταφέρεις να επανέλθεις στα στάνταρ σου χρειάζεται κόπο, υπομονή και κυρίως χρόνο. Η κατάσταση τείνει να χειροτερεύει για το άθλημα. Ελπίζω, τουλάχιστον αυτοί οι λίγοι που έχουμε μείνει, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το βόλεϊ και τις επόμενες γενιές και να μην βάλουμε ταφόπλακα στο αγαπημένο μας άθλημα”, με τον Θωμά Δημητριάδη να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, “η πολύμηνη αποχή των αθλητών από την δράση θεωρώ πως είναι καταστροφική. Επηρεάζει σημαντικά το κομμάτι απόδοσης ενός αθλητή σε περίπτωση επανέναρξης. Επιπρόσθετα η αποχή από τις προπονήσεις για τόσο καιρό επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού στην περίπτωση της επανένταξης κάποιου στην δραστηριότητα αυτή. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι ότι στην κατηγορία υπάρχουν αθλητές που βιοπορίζονται αποκλειστικά από το άθλημα όπως και νεαρά παιδιά με όνειρα να γίνουν επαγγελματίες αθλητές. Βλέποντας λοιπόν τα πρωταθλήματα για δεύτερη σεζόν να αναβάλλονται, αρκετοί από αυτούς υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθούν από τον χώρο και εκεί που μιλούσαμε για ανάπτυξη, θα μιλάμε για κατάρρευση. Ελπίζω η όλη κατάσταση να έρθει γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην καθημερινότητα μας.”