Super League: Γκέλα εν μέσω… χιονιά και VAR για Μάντζιο με τον άσφαιρο Άρη απέναντι στον Παναιτωλικό

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Άρης και Παναιτωλικός στο «Κλ. Βικελίδης» στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Παρά το γεγονός πως η διεξαγωγή της αναμέτρησης ήταν αμφίβολη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με το γήπεδο να καλύπτεται από τον χιονιά, εν τέλει καθαρίστηκε και ο διαιτητής Βάτσιος αφού έλεγξε τον αγωνιστικό χώρο, έδωσε την συγκατάθεσή του ώστε να ξεκινήσει κανονικά το παιχνίδι.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος είχε ξανά στη διάθεση του τους Ματέο Γκαρσία και Ντανιέλ Μαντσίνι, τους οποίους και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα· έκανε ωστόσο διαφοροποίησεις στο κέντρο ελέω και των απουσιών Ματίγια και Τζένγκο, βάζοντας τους Σάσα και Κάτσε. Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας, έχοντας αρκετές ελλείψεις στην αμυντική γραμμή, μεταξύ των οποίων και εκείνη του πρώην στόπερ του ΑΟΞ Τέλη Καρασαλίδη λόγω τραυματισμού, χρησιμοποίησε τον Βάντερσον ωε κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Τσότσαλιτς.

Ο Άρης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 7′ με τον Μπρούνο Γκάμα, το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε από το VAR καθώς ο Μπερτόγλιο καταλογίστηκε για ελάχιστα σε θέση οφ σάιντ αν και τέτοιο δεν φανηκε ξακάθαρα από την κάμερα, με τον Βάτσιο να μην παίρνει εντολή να ελέγξει ο ιδιος την φάση.

Γενικότερα ο Άρης ήταν εκείνος που είχε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τη μπάλα στα πόδια του, με τον Παναιτωλικό να έχει σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς· βρήκε ωστόσο αρκετούς χώρους ώστε να βγαίνει στην αντεπίθεση χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά.

Ο ίδιος ρυθμός επακολούθησε και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι και τον Κώστα Μήτρογλου ώστε να κάνει την ομάδα του περισσότερο πιεστική. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και κυρίως από πλευράς γηπεδούχων, με τις κυριότερες από αυτές να αποτελούν οι φάσεις του 61′ όπου ο Μπρούνο έπιασε σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Κνετ απέκρουσε εντυπωσιάκα και του 89′, όπου ο Αυστριακός πορτιέρε των «Καναρινιών» είχε απάντηση και στο μονοκόμματο σουτ του Γκάμα.

Με την ισοπαλία αυτή ο Άρης έφτασε στους 43 βαθμούς παραμένοντας στην 2η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 14 παραμένοντας βέβαια στη 12η θέση.