Το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων ανακοίνωσε η ΓΓΑ αλλά όχι για την Θράκη

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης χρήσης των κολυμβητηρίων για αθλητές – μαθητές της Γ’ Λυκείου που είναι υποψήφιοι, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, για την εισαγωγή στις Σχολές Φυσικής Αγωγής και τις Στρατιωτικές Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για αθλητές σωματείων.

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα οι αρκετοί κολυμβητές και γενικότερα αθλητές των σπορ της πισίνας θα μπουν ξανά σε ρυθμό προπονήσεων ύστερα από ένα τεράστιο διάστημα αποχής, λόγω των μέτρων για τον covid-19. Ωστόσο η απόφαση αυτή αφορά μόνο τα ανοιχτά κολυμβητήρια και όχι τα κλειστά.

Συνεπώς δεν αφορά το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης που ανοίγει μόνο για επιλεγμένους αθλητές της εθνικής και της παραολυμπιακής ομάδας, ούτε τα κολυμβητήρια της Ορεστιάδας και το πανεπιστημιακό της Κομοτηνής (για της Ξάνθης ας μην συζητήσουμε καλύτερα).

Θεωρητικά μπορούν να ανοίξουν μόνο ανοιχτά κολυβητήρια όπως αυτό των Φερών. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ, στην οποία αναφέρεται και η σχετική απόφαση για άνοιγμα των προπονήσεων στη Football League:

«Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:
* τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,
* διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορονοϊό COVID-19 και
* διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».