Σπουδαίο τρίποντο ΑΟΞ με «κίλερ» Καπνίδη και ήρωα στην εκπνοή τον Ιτσο! Υπέταξε με το «σύνηθες» 1-0 (και) τα μαχητικά Τρίκαλα

Εσπασαν καρδιές στα Πηγάδια με την Ξάνθη να παίρνει ένα εξαιρετικά σπουδαίο τρίποντο απέναντι στα Τρίκαλα με το αγαπημένο του σκορ, το 1-0. Κίλερ για τους Θρακιώτες για ακόμα μια φορά ο Καπνίδης αλά ο μεγάλος ήρωας ήταν ο Πολ Ιτσο, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης που έπιασε πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ενα πέναλτι που κέρδισε ο πρώην της Ξάνθης Βασίλης Φασίδης και εκτέλεσε ο επίσης πρώην του ΑΟΞ Παντελής Ριζογιάννης.

Χάρη στον Ιτσο λοιπόν η Ξάνθη κράτησε το μηδέν παθητικό στην έδρα της και χάρη στον Καπνίδη πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη της, που σήμανε και την πρώτη εκτός έδρας ήττα για τα Τρίκαλα. Η ομάδα της Θράκης είχε την υπεροχή αλλά δεν έδειξε να έχει συνοχή. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε κατοχή, δημιούργησε φάσεις αλλά ήταν τα Τρίκαλα που έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία, όταν στο 35′ ο Σταματής σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βέρκερ και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Ιτσο να έχει μείνει άγαλμα.

Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να χτυπήσουν από αριστερά με τον Σρόιγεν, ενώ προσπάθειες πήρε και ο Ντίνας από δεξιά (ενίοτε άλλαζα ρόλους), δίχως να βγει αποτέλεσμα. Επί της ουσίας στο πρώτο μισό οι Θρακιώτες απείλησαν στο 22′ με κεφαλιά του Καπνίδη, στο 32′ με την μαγίκη μπαλιά του Μπριλάντε στον Σρόιγεν και στο 34′ με σουτ του Ντίνα.

Στην επανάληψη οι παίκτες των Τρικάλων έδειξαν στην αρχή να πατάνε καλύτερα, ωστόσο σε μια εντυπωσιακή στην ανάπτυξή της αντεπίθεση η Ξάνθη ευτύχησε να σκοράρει, αν και χρειάστηκαν δύο προσπαθειες. Στο 60′ και ενώ ο Πόποβιτς είχε ήδη πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές, ο Καπνίδης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή και ενώ πιο πριν ο Εμπερτ από εκίσου πλεονεκτική θέση δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Μετά το γκολ οι Ξανθιώτες έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, αν και ισορροπημένη η κατοχή. Με σχετική άνεση κράταγαν το μηδέν στην άμυνα. Ο Πόποβιτς έκανε και την τελευταία του αλλαγή περνώντας εκτός τον Καπνίδη και αφήνοντας την Ξάνθη χωρίς φορ, σε μια σαφή κίνηση ότι ο στόχος του ήταν να διατηρηθεί το 1-0.

Στο 90+4′ ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο μέχρι πριν ένα μήνα Ξανθιώτης Βασιλης Φασίδης έκανε σουτ και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Τάσο Παπάζογλου, με αποτέλεσμα ο Βρέσκας να καταλογίσει πέναλτι – απόφαση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των γηπεδούχων. Στο 90+5′ ο έτερος πρώην παίκτης του ΑΟΞ, ο Παντελής Ριζογιάννης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο γκολκίπερ Ίτσο έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά, αποτελώντας τον ήρωα της ομάδας του.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Έμπερτ μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στον άξονα στην θέση του δεκαριού, παρά σαν εξτρέμ. Ντίνας, Σρόιγεν και αργότερα Σιατραβάνης έκαναν πολύ καλή δουλειά στα εξτρέμ, όπως και ο Παντελιάδης με ανεβάσματά του από αριστερά. Στα πολύ θετικά η «ουσιαστική» επιστροφή του Μπριλάντε μετά τον τραυματισμό του σε φουλ ρυθμούς που… έκοβε και έραβε στον χώρο του κέντρου.

ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Παντελιάδης, Μπριλάντε, Πόποβιτς (58′ Τεσίγια), Έμπερτ, Πέτροβιτς (46′ Στάθης), Καπνίδης (89′ Τζούρμαν), Σχρόιεν (78′ Βόλτερς), Ντίνας (58′ Σιατραβάνης).
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Σταματής (77′ Νάτερ), Νιάρος (76′ Διαμαντόπουλος), Παπαγεωργίου, Πέλκας (85′ Κλεμέντε), Κεχαγιάς, Αλμπάνης (66′ Ευθυμίου), Ζώγκος (66′ Φασίδης).