Ο 23χρονος διεθνής Μικελτάντζε ο εκλεκτός για την κορυφή της επίθεσης του ΑΟΞ!

Στον ποδοσφαιριστή που αναζητούσε για την επιπλέον ενίσχυση της αιχμής της επίθεσής της φαίνεται πως κατέληξε η ομάδα της Ξάνθης.

Όπως αναφέρει με πληροφορίες της η mikriliga, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη Γεωργία, Μπέκα Μικελτάντζε αποτελεί τον εκλεκτό των ανθρώπων του ΑΟΞ ώστε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφόριες αυτές οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα αναφορικά με τη συνεργασία τους, το μοναδικό ωστόσο εμπόδιο που προκείται αφόρα την πανδημία και τα αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού, που δεν επιτρέπουν τον ποδοσφαιριστή να έρθει στην Ελλάδα· στις τάξεις της ΠΑΕ ωστόσο εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως το εμπόδιο θα ξεπεραστεί το συντομότερο και ο παίκτης θα βρίσκεται μέχρι τη Δευτέρα στην Ελλάδα, ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία τους.

Ο 23χρονος (26/11/1997) ύψους 1.85, Μπέκα Μικελτάντζε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της επίθεσης, ενώ παρότι αριστεροπόδαρος έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.

Μέχρι της αρχές του μήνα άνηκε στην ρωσική Ρότορ Βόλγκογκραντ, μετρώντας μαζί της τη φετινή σεζόν 13 συμμετοχες (12 για το πρωτάθλημα Ρωσίας και μία για το Κύπελλο).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ντινάμο Τιφλίδας, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από το 2016 έως το 2018, κάνοντας συνολικά 53 εμφανίσεις όπου σημείωσε 18 τέρματα και 9 ασίστ. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Μεταλούργκι Ρουστάβι, όπου σε 10 έμφανίσεις πέτυχε 2 γκολ και 1 ασίστ, για να μετακομίσει για πρώτη φορά εκτός Γεωργίας το καλοκαίρι του 2018 για χάρη της Κυπριακής Ανόρθωσης. Στην ομάδα της Αμμοχώστου παρέμεινε για μία σεζόν, πραγματοποιώντας συνολικά 25 εμφανίσεις και μέτρησε 2 τέρματα και 3 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε για πρώτη φορά στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ρούμπιν Καζάν, με την οποία έκανε 11 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 όπου παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του Βόλγκογκραντ, η οποία εν συνεχεία το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον απέκτησε ως ελεύθερο και αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα.

Επίσης μετράει 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Γεωργίας για τη διοργάνωση του Nations League και 13 συμμετοχές με την U21 της χώρας, σημειώνοντας μάλιστα και πέντε γκολ.