Ο Χρήστος Πανόπουλος χρωστάει μια εξήγηση στον κόσμο του ΑΟΞ και η νέα ΠΑΕ μια ανακοίνωση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που απάλλαξε τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, έχει καταστεί πλέον σαφές ότι αν η Ξάνθη είχε προσφύγει (ως είχε δικαίωμα) στο CAS, τώρα θα ήταν και αυτή όχι απλά… «ηθικά» αλλά και ουσιαστικά δικαιωμένη.

Με βάση τα αποσπάσματα απο το σκεπτικό που έχουν διαρρεύσει, για τους τρεις εφέτες δεν υπάρχει ταύτιση ή κυριαρχική επιρροή ανάμεσα στην εταιρεία Vialand που διαχειρίζεται το Σαλέ με την ΠΑΕ Ξάνθη, άρα δεν υπάρχει και πολυϊδιοκτησία ακόμα και αν θεωρηθεί ότι η Vialand εξαγοράστηκε από τον ίδιο τον Σαββίδη.

Η ίδια όμως απόφαση δεν έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση της Ξάνθης κρίνοντάς την ως απαράδεκτη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του Πειθαρχικού της Λίγκας διορθώνεται μόνο ως προς τον ΠΑΟΚ που απαλλάσσεται των κατηγοριών και όχι για την Ξάνθη, που παραμένει ένοχη, καταδικασμένη, τιμωρημένη και πλέον υποβιβασμένη. Για να το πούμε λαϊκά, γ@μ#μ€νη και δ@ρμ€νη.

Αυτό υποστήριξε άλλωστε μέσες άκρες και ο Χρήστος Πανόπουλος, που δήλωσε το πρωί ηθικά δικαιωμένος από την τελευταία απόφαση των τριών δικαστών της Εφέσεων, αλλά τι να το κάνεις; Όσες φορές και αν διαβάσει όμως κάποιος την δήλωσή του, η οποία αν και έγινε στην ΕΡΑ Σπορ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ΓΡΑΠΤΗ και όχι ηχητική όπως θα περίμενε κανείς όταν γίνεται σε ραδιοφωνικό σταθμό (για αυτό και τα κεφαλαία γράμματα σε συγκεκριμένες λέξεις), οι βασικές απορίες που έχουν οι φίλοι της Ξάνθης δεν λύθηκαν.

«Επέλεξα από την πρώτη στιγμή και δεσμεύτηκα γι΄αυτό, ότι θέλω να κριθούμε από τα ελληνικά δικαστήρια και “δεν θα προσφύγω σε κανένα CAS”. AYTH TΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πανόπουλος στην δήλωσή του. Δεν απαντά όμως. Δεσμεύθηκε απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Ποιος του ζήτησε κάτι τέτοιο; Και για ποιον λόγο, από την στιγμή που η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ήταν ένα δικαίωμα που του έδινε και το ελληνικό δίκαιο να ασκήσει, ο ίδιος αποφάσισε να το απεμπολήσει;

Η απάντηση του Χρήστου Πανόπουλου δεν είναι πειστική. Όχι στο ότι τήρησε τον λόγο του. Αυτό το έκανε. Αλλά στο ποιος του ζήτησε να δώσει αυτόν τον λόγο. Ποιος τον ανάγκασε (αν τον ανάγκασε) να πιει αυτό το πικρό ποτήρι, να ζήσει κρυμμένος σε μια εξέδρα της Ριζούπολης τον υποβιβασμό της ομάδας που με κόπο έχτισε τόσες δεκαετίες. Δεν άξιζε και στον ίδιο αυτό το τέλος. Και θα είχε αποφευχθεί, ακόμα και μετά την μη προσφυγή στο CAS, αν είχαν κρατηθεί δυο-τρεις παίκτες έναν μήνα ακόμα. Ουτε όμως αυτό έγινε.

Φωνές που καλούσαν την ΠΑΕ Ξάνθη να πάει στο CAS αλλά και να μην αποδεσμεύσει όλους της τους παίκτες, ώστε να μην πάει γυμνή στα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, υπήρχαν. Λίγες μεν, για να τα λέμε όλα, αφού οι περισσότεροι έδειχναν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αλλά υπήρχαν. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ο Χρήστος Πανόπουλος ότι δεν τις είχε ακούσει. Βέβαια τώρα, έχουν πολλαπλασιαστεί εκείνοι που τον αμφισβητούν, ενώ τότε προτιμούσαν την σιωπή. Εύκολη άλλωστε η κριτική εκ των υστέρων και οι μετά Χριστόν προφήτες. Ομως οι κινήσεις που έκανε (και κυρίως αυτές που δεν έκανε) ο Χρήστος Πανόπουλος τον τελευταίο ένα χρόνο της διοίκησής του, πλήγωσαν πολύ κόσμο στην Ξάνθη.

Και θα υπάρχουν ακόμα αυτά τα ερωτήματα που θα αναζητούν πειστική απάντηση – όχι μέσα από μια ψυχρή γραπτή δήλωση, αλλά κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια (όπως προσπάθησε να κάνει σε εκείνο το πηγαδάκι στα Πηγάδια, μετά το πρώτο μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης). Είναι κάτι που το χρωστάει και στον κόσμο της Ξάνθης αλλά και στην δική του υστεροφημία.

Χρωστάει και η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη όμως μια ανακοίνωση. Γιατί καλές οι δηλώσεις του Τσετινέ και του Ουζουνίδη, αλλά σχεδόν τρία 24ωρα μετά την περίφημη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μια επίσημη τοποθέτηση που να ανέβηκε ως ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας και να εξηγεί με τον πιο επίσημο τρόπο την δική της θέση δεν έχει υπάρξει. Εν τέλει, πως πρέπει να αισθάνονται οι Ξανθιώτες; Ηθικά δικαιωμένοι; Ή κερατάδες, γ@μ#μ€νοι και δ@ρμ€νοι;