Μόνο δύο συμμετοχές από όλη την Θράκη στο φετινό 35ο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί το προσεχές διήμερο, Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Φεβρουάριου στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με το οποίο θα κορυφωθεί η σεζόν στον εγχώριο κλασικό αθλητισμό.

Βασικά θα είναι και η μοναδική διοργάνωση στην χώρα που τελεί σε λοκντάουν και αυτό επηρεάζει και τις συμμετοχές που είναι περιορισμένες. Εχει μάλιστα ως χαρακτηριστικό αποτέλεσμα να μετέχουν μόλις δύο αθλητές από όλους τους συλλόγους της Θράκης.

Αίσθηση προκαλεί η απουσία του Κομοτηναίου άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστα Μπανιώτη. Ακόμα απουσιάζουν σημαντικά ονόματα του κλασικού αθλητισμού από την περιοχή της Θράκης, όπως η σφαιροβόλος Ευαγγελία Παπαϊωάννου του Διομήδη Ξάνθης ή η Εβρίτισσα τριπλουνίστρια του Αρη Θεσσαλονίκης Σπυριδούλα Ναζίρη, που αμφότερες πέρυσι διεκδίκησαν με αξιώσεις ακόμα και μετάλλιο.

Κανονικά θα λάβει μέρος τόσο στα 60 μέτρα όσο και στα 60 μέτρα με εμπόδια ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης, όχι όμως και ο Αλεξανδρουπολίτης εμποδιστής Γιώργος Σιταρίδης. Επίσης, έχει δηλωθεί και η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στο τριπλούν και συζυγος του θρακιώτη παλαιμαχου ποδοσφαιριστη Λαζαρου Χαριτωνίδη Βούλα Παπαχρήστου. Ωστόσο η τελευταία δεν θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του τριπλούν αλλά μόνο στο άλμα εις μήκος· στον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, λιγοστές είναι οι συμμετοχές αθλητών από την Θράκη φέτος. Πιο συγκεκριμένα, μελετώντας αναλυτικά τις λίστες συμμετοχών στο 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, γίνεται αντιληπτό ότι περιλαμβάνονται τα ονόματα μόλις δύο αθλητών, αμφότερων του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Στα 400 μέτρα έχει δηλωθεί ο Στέλιος Ντέμος και στο έπταθλο ο Τάσος Νταλλάρης, που θα εκκινήσει την προσπάθειά του το πρωί της Παρασκευής με πρώτο αγώνισμα τα 60 μέτρα. Με το δεδομένο της πανδημίας και της δυσκολίας ακόμα και προπονήσεων, είναι αξιέπαινοι και μόνο για την συμμετοχή τους, αλλά φυσικά το ThrakiSportS θα παρακολουθήσει και την προσπάθειά τους.