Μετά την Εθνική Σερβίας κλήση και από την Εθνική Ελλάδος για τον Νάση Στοΐνοβιτς

Στην Εθνική Ελλάδος κάτω των 19 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά ο Νάσης Στοΐνοβιτς, που υπέγραψε στην διάρκεια της σεζόν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΛ.

Ο Κομοτηναίος γιος του Σέρβου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζόραν Στοΐνοβιτς, με μεγάλη καριέρα σε πολλές ελληνικές ομάδες, κλήθηκε από τον Νίκο Κεχαγιά για προπονήσεις στη Μίκρα από το μεσημέρι της Παρασκευής ως και την Κυριακή.

Η κλήση του έχει διπλή αξία, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, τον Νάση Στοΐνοβιτς τον έχει ήδη διεκδικήσει (λόγω της καταγωγής του πατέρα του) και η Εθνική Σερβίας. Μάλιστα έχει ήδη λάβει μέρος σε αγώνες μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτες τις ηλικίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από το γεγονός ότι ο παίκτης προπονείται ή και αγωνίζεται με δυο διαφορετικές Εθνικές Ομάδες. Ωστόσο πιθανότατα αν συνεχίσει την σπουδαία εξέλιξή του, θα κληθεί να επιλέξει.

Οταν φτάσει να αγωνιστεί σε επίπεδο Ανδρών, με όποια Εθνική Ομάδα αγωνιστεί για πρώτη φορά έστω και σε φιλικό αγώνα, με αυτήν θα μπορεί να αγωνίζεται εφεξής για τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA. Η άλλη του πατρίδα θα τον χάσει ποδοσφαιρικά.

Για αυτόν τον λόγο, η κλήση του Νάση Στοΐνοβιτς (που πρόσφατα κατέγραψε και την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με την φανέλα της ΑΕΛ) έχει πολλαπλή σημασία – αφού στο παρελθόν η Ελλάδα έχει πληγωθεί από δικά της παιδιά, τα οποία έχασε μέσα από τα χέρια της…