Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας εξαμήνου για το ThrakiSportS λόγω της απόφασης της Εφέσεων

Ρεκόρ επισκεψιμότητας του τελευταίου εξαμήνου (από την περίοδο των μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης) σημείωσε την Τρίτη το ThrakiSportS με την αφορμή προφανώς της δημοσιοποίησης της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα το φίλαθλο κοινό της Θράκης, έφερε δυστυχώς την ομάδα του ΑΟΞ να υποβιβάζεται για μη αγωνιστικούς λόγους και πλήγωσε όλους τους αγνούς θρακιώτες φιλάθλους που αντιλαμβάνονται ότι το μικρό βατραχάκι πλήρωσε τον πόλεμο βουβαλιών, τα οποία αμφότερα βγήκαν αλώβητα από αυτόν.

Ολο αυτό το διάστημα, μακριά από οπαδικές κραυγές ένθεν κακείθεν, το ThrakiSportS προσπάθησε να αναδείξει με αντικειμενικότητα όλες τις πτυχές της πιο σημαντικής υπόθεσης των τελευταίων ετών – που φυσικά δεν είναι μόνο αθλητική. Ηταν παρών σε όλες τις σημαντικές εκδικάσεις (η φωτογραφία από την πρώτη συζήτηση ενώπιον της ΕΕΑ). Πρόβαλε ΟΛΕΣ τις απόψεις και θέσεις, τονίζοντας πάντα ποιος τις λέει και ποια είναι η σχέση του με τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση πλευρές. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Ο εύκολος δρόμος ήταν να πουλήσει οπαδιλίκι, όπως έχουν μάθει οι περισσότεροι. Αλλά έτσι θα κινδύνευε να χάσει το κύρος του. Δεν το έκανε γιατί αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να καλύψει το ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κενό που υπήρχε στην κάλυψη των αθλητικών δρωμένων της Θράκης. Το οπαδικό καλύπτεται επαρκώς άλλωστε. Και το έχει καταφέρει, αποτελώντας μεταξύ άλλων και την βασική πηγή ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης σε τοπικές μη αθλητικές ιστοσελίδες αλλά και πανελλαδικές αθλητικές.

Ετσι, το ThrakiSportS ποτέ δεν έκανε λόγο για σκάνδαλο σε βάρος της Ξάνθης. Αλλά και ποτέ δεν βιάστηκε να «επιστρέψει» στην ομάδα της Θράκης βαθμούς που εν τέλει δυστυχώς δεν πήρε πίσω, δεν βιάστηκε να μιλήσει για δικαίωσή της στο CAS όπου δυστυχώς δεν προσέφυγε για να δικαιωθεί, ακόμα και τώρα απέφυγε να μιλήσει για αθώωση και συνέστησε να περιμένουμε, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ξάνθη στην Εφέσεων και ορίζεται ρητά ότι για την ομάδα της Θράκης, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό, εξακολουθεί να ισχύει η προηγούμενη απόφαση.

Δεν υπήρξε άποψη που να αφορά την ομάδα της Ξάνθης, να εκφράστηκε στον δημόσιο λόγο από οποιοδήποτε πρόσωπο, αρεστή και μη, και να μην προβλήθηκε από αυτήν την ιστοσελίδα ώστε να ξέρουν οι αναγνώστες όλα τα επιχειρήματα, όλες τις θέσεις – και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Παράλληλα, κόντρα σε αυτά που αρκετοί θέλουν να μας κατηγορούν, αυτή η ιστοσελίδα δεν χάιδεψε αυτιά.

Κατάλαβε και ανέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι η Ξάνθη έχει μπλέξει πολύ σοβαρά σε έναν πόλεμο βουβαλιών. Ήταν το μέσο που δημοσίευσε ΟΛΗ την απόφαση της ΕΕΑ αλλά και μετά της Πειθαρχικής Επιτροπής, ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να την διαβάσει και να κρίνει. Ηταν το μέσο που αποκάλυψε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 ότι αντικαταστάθηκαν δύο καθηγητές του ΔΠΘ – μέλη της ΕΕΑ από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς (απλά με αυτήν την αποκάλυψη όλοι ασχολήθηκαν μετά την απόφαση της ΕΕΑ). Ηταν το μέσο που αποκάλυψε τα λάθη στο σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ, τα οποία απασχόλησαν τα διοικητικά δικαστήρια αλλά και την Εφέσεων. Ήταν το μέσο που κραύγαζε το καλοκαίρι ότι όσο δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, οι καιροί είναι πονηροί και ΔΕΝ πρέπει κανείς να θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα διεξαχθεί το περίφημο μπαράζ αποδεσμεύοντας όλη την ομάδα.

Γενικά ήταν το μέσο που ασχολήθηκε με την υπόθεση από την σκοπιά που δεν ασχολήθηκε ΚΑΝΕΝΑ κεντρικό μέσο ενημέρωσης: την σκοπιά της Ξάνθης. Οτιδήποτε αφορούσε την ομάδα καταγράφηκε. Οτιδήποτε δεν την αφορούσε και απλά αφορούσε τον πόλεμο εντυπώσεων των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ χωρίς να αφορά άμεσα ή έμμεσα την Ξάνθη, δεν βρήκε θέση σε αυτήν την ιστοσελίδα. Αυτό είναι κάτι που κατάλαβε η πλατιά μάζα των φιλάθλων της Θράκης – που ειναι το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και απέναντι στο οποίο απολογούμαστε.

Αυτό το κοινό λοιπόν σε μια ιστορική ημέρα όπως αυτή της Τρίτης για μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις των τελευταίων ετών στην χώρα, επιβράβευσε την προσπάθεια αυτήν.

Συνολικά 26.430 αναγνώστες μπήκαν μόνο σε ένα 24ωρο από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προκειμένου να διαβάσουν έγκαιρα αλλά προπάντων έγκυρα την θρακιώτικη διάσταση αυτής της σημαντικής απόφασης. Να διαβάσει για το πώς έκανε η Ξάνθη… πολυϊδιοκτησία με τον εαυτό της, να διαβάσει τις ανακοινώσεις των XanthiFans, του Ουζουνίδη, του Τσετινέ, του Πιαλόγλου. Αλλά και να διαβάσει τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τις πρώτες πληροφορίες για το σκεπτικό. Τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα τα μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Θράκη. Και φυσικά να διαβάσει και την υπόλοιπη τοπική αθλητική επικαιρότητα, γιατί η ύλη του δεν σταμάτησε σε αυτήν και μόνο την απόφαση. Είχε και την απόφαση για Γκιρτζίκη-Καραβασίλη, είχε και τα νέα για τον αγώνα του ΑΟΞ στην Άρτα, είχε την ανακοίνωση Νικολόπουλου για τις εκλογές στην ΕΟΚ, είχε τις προμήθειες για το Κολυμβητήριο Ξάνθης, ειδήσεις από τον στίβο και το βόλεϊ, μέχρι και για το Ξυστό που βρήκε κάποιος στα σκουπίδια και το παρέδωσε.

Χάρη σε αυτά τα θέματα αλλά και άλλες αναρτήσεις που είχαν γίνει προηγούμενες μέρες και κάποιοι τις διάβασαν χθες, 26.430 άτομα επισκέφθηκαν αυτό το 24ωρο το ThrakiSportS, αρκετά δύο και τρεις φορές, αφού τα συνολικά κλικ στην διάρκεια αυτής της ημέρας ανήλθαν σε 33.998. Νούμερα εξωπραγματικά για μια τοπική ιστοσελίδα (και όχι πανελλαδική), μια ιστοσελίδα όχι γενικής ύλης αλλά ειδικού (αθλητικού) περιεχόμενου, που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό (θρακιώτες φιλάθλους). Σε μία ημέρα που όλο το διαδίκτυο ασχολούνταν με αυτήν την υπόθεση. Δείγμα ότι υπάρχει κόσμος (και είναι πολύς αυτός ο κόσμος) που δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση των μεγάλων ιστοσελίδων αλλά αναζήτησε στο θρακιώτικο μέσο τις θρακιώτικες διαστάσεις αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Απόδειξη ότι η πλατιά μάζα του κόσμου εκτίμησε την δημοσιογραφική στάση όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που επέλεξε να κρατήσει αυτή η ιστοσελίδα. Την ίδια στάση που είχε επιλέξει όταν αντιμετώπισε προβλήματα και ο Πανθρακικός (εξαιτίας των οποίων οδηγήθηκε στην διάλυση και στα τοπικά) ή το βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (που επίσης έχει πέσει τρεις κατηγορίες πλέον) ή του ιστορικού ΑΟ Ορεστιάδας (επίσης στα τοπικά) – για να πριοριστούμε στις πιο μεγάλες ομάδες της περιοχής.

Απόδειξη ότι ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης γνωρίζει καλά ότι όταν ξεσπούν μεγάλα θέματα που να αφορούν τον αθλητισμό της περιοχής του, υπάρχει μια ιστοσελίδα όπου θα την ανοίξει και σε αυτήν θα μπορέσει να διαβάσει έγκαιρα και προπάντων έγκυρα τι ακριβώς έχει συμβεί. Χωρίς να χαϊδεύει κανένα αυτί.

Σας ευχαριστούμε.
Συνεχίζουμε – και ελπίζουμε τα επόμενα ρεκόρ να είναι για καλό…