Μια 11άδα tips για τον αγώνα του ΑΟ Ξάνθης με την ΑΕ Καραϊσκάκης στην Αρτα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται το μεσημέρι το πρωτάθλημα της Super League 2 με τον ΑΟ Ξάνθη να ταξιδεύει στην Αρτα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Καραϊσκάκη.

Οπως συμβαινει πριν από κάθε επίσημο αγώνα, το ThrakiSportS σας μεταφέρει 11 ενδιαφέροντα tips για να είστε διαβασμένοι για την παρακολούθηση της αναμέτρησης.

1. Η Ξανθη προέρχεται από σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και κυρίως την ήττα της από τον Εργοτέλη, που ήταν και η πρώτη της στο πρωτάθλημα. Εχει απολογισμό μέχρι στιγμής μια νίκη, μια ήττα και τρεις ισοπαλίες.

2. Η ΑΕ Καραϊσκάκης υποδέχεται την Ξάνθη προερχόμενη και αυτή από βαριά ήττα με 3-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας την περασμένη Κυριακή. Εχει και αυτή τρεις ισοπαλίες αλλά μετράει και τρεις ήττες, επιδιώκει δηλαδή την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

3. Η ΑΕ Καραϊσκάκης υποδέχεται την Ξάνθη ως ουραγός στην βαθμολογία, έχοντας μόλις 3 βαθμούς. Αντίθετα η Ξάνθη έχει έξι και μάλιστα με ματς λιγότερο, αυτό με την Δόξα Δράμας. Απέχει από την κορυφή όπου ειναι ο Λεβαδειακός 6 βαθμούς.

4. Η Ξάνθη θεωρητικά είχε μια μέρα παραπάνω να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού αγωνίστηκε Σάββατο ενώ ο Καραϊσκάκης την Κυριακή. Ωστόσο ο Καραϊσκάκης είχε ταξίδι στη Λάρισα ενώ η Ξάνθη ήταν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Κρήτη.

5. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα της Ξάνθης μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για την οποία γίνεται λόγος για δικαίωση από την ομάδα της Θράκης. Μένει να φανεί πως θα επηρεάσει αυτό την ομάδα, αν θα υπάρχει και αγωνιστική αντίδραση.

6. Για την ΑΕ Καραϊσκάκης, αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Γιάννη Μάγγο στον πάγκο. Ο νέος προπονητής ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής και είχε αντιμετωπίσει ως τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας την Ξάνθη στην πρεμιέρα, όταν οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί 1-1 με την Ξάνθη να ισοφαρίζεται στο τέλος. Στην διάθεση του ο νέος προπονητής του Καραϊσκάκη έχει 22 παίκτες, αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Η πίεση παραμένει και στον πάγκο της Ξάνθης με τον Τόνι Πόποβιτς να εξακολουθεί να αμφισβητείται έντονα από τους οπαδούς αλλά να στηρίζεται από την διοίκηση της ομάδας της Θράκης. Αν ωστόσο δεν έρθει η νίκη είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει η γκρίνια. Στην αποστολή του Αυστραλοκροάτη μετέχουν 25 ποδοσφαιριστές (πέντε θα αποκλειστούν πριν το παιχνίδι), όχι όμως οι τραυματίες Μπέντο και Δημούτσος. Αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Οσο και αν ψάξει κανείς δεν μπορεί να βρει αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Προϊστορία δεν υπάρχει καθώς η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι σχετικά νέα ομάδα. Ιδρύθηκε το 2012 και με δεδομένο ότι η Ξάνθη αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία και δεν κληρώθηκαν ποτέ μεταξύ τους στο Κύπελλο, μοιραία θα αγωνιστούν για πρώτη φορά.

9. Δεν υπάρχει και κανένας παίκτης που να έχει φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων. Η έρευνα του ThrakiSportS ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει μια 11άδα παικτών που έχουν αγωνιστεί με τον Καραϊσκάκη και με ομάδες της Θράκης, αλλά καμία από τις τελευταίες δεν ήταν ο ΑΟ Ξάνθη. Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Μελτζανίδης από την Ημαθία με βοηθούς τους Μπαλιάκα (Κοζάνης) και Τυριακίδης (Μακεδονίας) ενώ 4ος Διαιτητής οριστηκε ο Γιουμαντζίδης (Πέλλας). Από τις σπάνιες φορές που και οι τέσσερις προέρχονται από διαφορετικές ΕΠΣ ενώ από μια πέμπτη περιοχή, την Κέρκυρα είναι ο παρατηρητής διαιτησίας ονόματι Κούλιας.

11. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 15:00 και θα υπάρχει live μετάδοση από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports 2 της ERT Flix. Την ίδια ώρα ή λίγο νωρίτερα διεξάγονται και τα άλλα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής. Τρίκαλα – Εργοτέλης και Διαγόρας – Χανιά στις 14:00, Ιωνικος – Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας – Παναχαϊκή και Λεβαδειακός – ΟΦ Ιεράπετρας στις 15:00. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και οι ορισμοί των διαιτητών με ένα κλικ ΕΔΩ.