Κυπέλλο Ελλάδας: Ο Μάνταλος έδωσε το συνθήμα ανατροπής και η ΑΕΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης επί του Βόλου

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ επικράτησε με 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ και απέκτησε ένα σαφεστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετά επιθετικό προσανατολισμό, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και τον Κομοτηναίο μεσοεπιθετικό και αρχηγό της ομάδας Πέτρο Μάνταλο. Αντίθετα δεν αγωνίστηκαν οι Γιώργος Αθανασιάδης και Στράτος Σβάρνας. Από πλευράς Βόλου στον πάγκο έμειναν ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης, παρότι στα παιχνίδια Κυπέλλου έπαιρνε φανέλα βασικού, αλλά και ο νεαρος Θρακιώτης αμυντικός Παύλος Λογαράς.

Ο Βόλος κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, σημειώνοντας αρκετές τελικές προσπάθειες προς την εστία του Τσιντώτα και δίκαια βάσει της εικόνας του πήρε προβάδισμα στο 14′ με γκολ του Δουβίκα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση και καταιγιστική, καθώς μέσα σε 11 λεπτά ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σε 4-1, διεκολύνοντας κατά πολύ το έργο της για τον επαναληπτικό στη θεσσαλική πόλη. Αρχικά στο 25′ ο Μάνταλος, έπειτα από κάθετη πάσα του Λιβάι Γκαρσία, πλάσαρε εύστοχα τον Κλέιμαν για το 1-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τάνκοβιτς με πλασέ εν κινήσει έκανε το 2-1. Ο Σουηδός εξτρέμ σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 32′, με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση κάνοντας το 3-1. Το επιθετικό κρεσέντο της «Ένωσης» ολοκληρώθηκε στο 36′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, καθώς η ΑΕΚ διαχειρίζοταν το προβαδίσμα της, ενώ ο Βόλος κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ ώστε να δώσει ένα μικρό ενδιαφέρον στον αγώνα ρεβάνς. Κάτι το οποίο και πέτυχε στο 57′ ύστερα από παράλληλο γέμισμα του Φεράρι και εξ’ επαφής τελείωμα του Μήτογλου.