Κύπελλο Ελλάδας: Καθάρισε η επίθεση για τον ΠΑΟΚ του Γκαρσία, στάθηκε άτυχος ο Βασιλακάκης

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 5-2 της Λαμίας στην Τούμπα και βρίσκεται με το… ένα πόδι στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ουρουαγουανός τεχνικός, που ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την σπουδαία καριέρα του στην Ξάνθη, χρησιμοποίησε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα, έχοντας παράλληλα κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ με την κεφαλιά του Τζόλη, με την Λαμία ωστόσο να απαντά γρήγορα, συγκεκριμένα στο 11′, με βολ πλανέ του Αντέτζο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 16′ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Σβάμπ. Οι φιλοξενούμενοι όμως αποδείχθηκαν «σκληρά καρύδια» στο πρώτο ημίχρονο και στο 24′ ισοφάρισαν ξανά ύστερα από κεφαλιά του Μπεχαράνο, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν αρκετά ώστε να διασπάσουν την άμυνα των Φθιωτών, με τις αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία να δίνουν την απαραίτητη ώθηση ωστέ τελικά ο ΠΑΟΚ να φτάσει εν τέλει στη νίκη και το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Αρχικά στο 68′ ο Τζόλης με δεύτερο προσωπικό γκολ σημείωσε το 3-2, εν συνεχεία στο 82′ ο Ροντρίγκο με πανέμορφο τελείωμα δεν άφησε περιθώρια στον Θεοδωρόπουλο για το 4-2, ενώ το τελικό 5-2 σημείωσε ο Κρμέντσικ.

Στο 69′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο επί μία 8ετία πρώην παίκτης της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης, ωστόσο σε ανύποπτη φάση τραυματίστηκε και αποχώρησε ξανά από την αναμέτρηση στο 78′.