Επιστροφή στις (αγχωτικές) νίκες για ΑΟΞ με τον Σιατραβάνη να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στην Άρτα

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα της Ξάνθης που παρατάχθηκε με αρκετές (αναγκαστικές και μη) αλλαγές στην Άρτα κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, δεν έπεισε με την αποδοσή της αλλά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο με 0-1 με έυστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έμπερτ που κέρδισε ο Σάββας Σιατραβάνης ένα τέταρτο πριν το φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον ΑΟΞ και η δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά την δραματική απέναντι στον πρωτοπόρο πλέον Ιωνικό. Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε η διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς (με την Ξάνθη να έχει ματς λιγότερο) ενώ το Σάββατο ο ΑΟΞ θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν το Εργοτέλη.

H Ξάνθη, όπως και στην Κρήτη, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη της μεγάκη ευκαιρία με το σουτ του Έμπερτ στο 6′ που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ακολούθησαν άλλες 3-4 καλές τελικές κυρίως με σουτ εκτός περιοχής με τον πολύ θετικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μπουργάνη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα. Η δεύτερη τεράστια ευκαιρία ήθρε στο 27′, όταν μετα το λάθος του Ρουμπάκουκα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Σρόιγεν να σημαδεύει το δοκάρι του Μπουργάνη μετά την πάσα του Έμπερτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Καραϊσκάκης μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος, αφού όσο η Ξάνθη έχανε τις ευκαιρίες και κυλούσε ο χρόνος το πίστευε όλο και περισσότερο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο επιθετικά.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε σε ανύποπτο χρόνο στο 75′, όταν μετά το γέμισμα του Έμπερτ ο Σιατραβάνης έβαλε πλάτη τον Ολλανδό αμυντικό των γηπεδούχων Φαν Ίπερεν, ο οποίος τον τράβηξε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες. Ο Έμπερτ ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε την δεξιά γωνία του Μπουργάνη, ο οποίος έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το νικητήριο εν τέλει γκολ.

Η Ξάνθη διαχειρήστηκε σωστά το υπέρ της προβάθισμα και έφτασε στο τρίποντο που τόσο ήθελε για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους στον μαραθώνιο για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Τραυματίας αποχώρησε ο Κέβιν στο 64′, ενώ και ο Τάσος Παπάζολου τελέιωσε το ματς με δυσκολία έχοντας ενοχλήσεις.

AE KAΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μάγγος): Μπουργάνης, Παπανίκου (83′ Γιαννιώτης), Θεολόγου, Φαν Ίπερεν, Κόκας, Λόβριτς (46′ Χατζηδίμπας), Ρουμπάγκουκα (75′ Νταλακούρας), Κλιγγόπουλος (46′ Δερμιτζάκης), Δούμτσιος, Μαραθωνίτης (62′ Γυφτοκώστας), Ρούνεϊ

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Πόποβιτς): Ίτσο, Τεσίγια (86′ Πόποβιτς), Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Κέβιν Γκαρσία (64′ Παντελιάδης), Πέτροβιτς, Σχρόιγεν (82′ Βόλτερς), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (86′ Τζούρμαν), Έμπερτ, Καπνίδης (64′ Μυστακίδης)