Δημοσιοκάφρος: Για τις αθλητικές εφημερίδες είναι μια απλή Τετάρτη χωρίς καμία αναφορά στην Ξάνθη

ΣE KANENA MA KANENA από τα επτά πρωτοσέλιδα των ισάριθμων πανελλαδικών αθλητικών εφημερίδων της χώρας δεν υπάρχει έστω μια αναφορά για την τεράστια αδικία σε βάρος της ΠΑΕ Ξάνθη, που αποτελεί το μεγάλο θύμα της κόντρας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στα δικαστήρια για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Καλημέρα φίλοι μου! Ξεκίνησα φουριόζικα αλλά μετά την ανάλυση το βράδυ της Τρίτης στο πως έπαιξαν τα κανάλια και τα sites την είδηση, ξύπνησα πρωί γιατί ήρθε η ώρα να κάνουμε το ίδιο και σε σχέση με τις αντιδράσεις του πανελλαδικού γραπτού αθλητικού τύπου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Επιτροπής Εφέσεων προκαλεί μάλιστα αίσθηση ότι επιλέγεται να γίνει πρώτο θέμα μόνο σε δύο από τις επτά πανελλαδικές αθλητικές εφημερίδες, αμφότερες ταυτισμένες με συγκεκριμένα συμφέροντα. Το Metrosport της Θεσσαλονίκης από τη μία πλευρά που κάνει λόγο για «Πανηγυρική δικαίωση του ΠΑΟΚ», ο Κόκκινος Πρωταθλητής του Πειραιά από την άλλη που με ειρωνικό τρόπο δημοσιεύει αγγελία ότι «Ζητούνται ομάδες για αγορά».

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΙΔΗΣΗ δεν επιλέγεται να παιχτεί ως πρώτο θέμα στο σύνολο των άλλων αθλητικών εφημερίδων, οπαδικών ή μη – και αυτό προκαλεί αίσθηση. Σχετικά μεγάλη έκταση δίνει μόνον η Live Sport με φωτο του Σαββίδη και τον τίτλο «Αθώος» και μια αναφορά για «Ηθική δικαίωση» της Ξάνθης, αλλά ουσιαστικά το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας επιλέγεται ουσιαστικά δεύτερο θέμα μετά τις εξελίξεις με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Και μιλάμε για μια εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της οποίας μετέχει στο ΔΣ του Open και ο διευθυντής της είναι επίσης εργαζόμενος στο Open.

ΣΤΗΝ SPORTDAY ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ κυρίως στο λεγόμενο «καπέλο» του πρωτοσέλιδου, πάνω ψηλά δηλαδή, η ανακοίνωση του Ολυμπιακου για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» και λιγότερο κάτω κάτω και δίπλα από μια διαφήμιση του Mega η αθώωση του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει κάπου και το έμβλημα της Ξάνθης χωρίς κάποια παραπάνω αναφορά. Στο καπέλο αλλά όχι πρώτο θέμα επιλέγεται η αναφορά και στo Sportime με τον τίτλο «Αθώωση» και την παραμικρή αναφορά στην Ξάνθη να μην γίνεται. Με το ζόρι βρίσκεται χώρος για μικρές αναφορές στην απόφαση στο μεγάλο πρωτοσέλιδο του «Φωτός», που μόνο ότι δεν εχει την δυνατότητα να διαθέσει πολύ χώρο δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Μια πολύ μικρή αναφορά κάτω δεξιά γίνεται και από την οπαδική εφημερίδα της ΑΕΚ «Ωρα των Σπορ».

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ; Ο καθένας το βλέπει το όλο ζήτημα όπως θέλει και από όποια σκοπιά θέλει. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο από το όλο κάδρο το δυσάρεστο είναι ότι όλοι έχουν βγάλει εντελώς την Ξάνθη, την μεγάλη χαμένη της υπόθεσης. Δεν πουλάει και δεν γίνεται πρωτοσέλιδο. Η Ξάνθη έπεσε και ΔΕΝ δικαιώθηκε, αλλά η Ξάνθη και γενικά η Θράκη πέφτει μακριά ΚΑΙ για την Αθήνα ΚΑΙ για την Θεσσαλονίκη…

Ο Δημοσιοκάφρος