Πρώτη πληροφορία για το σκεπτικό των 106 σελίδων: «Δεν έχουν σχέση εξάρτησης και επιρροής η ΠΑΕ Ξάνθη και η Vialand»

Με τα μούτρα έχουν πέσει τα νομικά επιτελεία όλων των πλευρών για να μελετήσουν την έκτασης 106 σελίδων απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Οπως γίνεται γνωστό από νομικές πηγές, η απόφαση είναι ομόφωνη. Δηλαδή και οι τρεις δικαστές κρίνουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την πολυϊδιοκτησία και κατά συνέπεια αθωώνεται, ωστόσο και οι τρεις δικαστές δεν έκαναν δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ωστόσο έχουν ενδιαφέρον τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά σε σχέση με το σκεπτικό. Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, οι τρεις δικαστές ξεκίνησαν την αναζήτηση της αλήθειας από τη σχέση ΠΑΕ Ξάνθης-Vialand, της εταιρίας δηλαδή στην οποία ανήκει το γνωστό ξενοδοχείο Σαλέ στα Πηγάδια.

Από εκεί φαίνεται ότι ξεκίνησε και εκεί τελείωσε η υπόθεση. Εκεί φέρεται οι τρεις εφέτες να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχέση εξάρτησης και επιρροής ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Και κάπως έτσι δεν χρειάστηκε οι δικαστές να μπουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σημείο του σκεπτικού αναφέρεται ότι ΔΕΝ γίνεται δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εφόσον ισχύουν αυτά, γιατί πρόκειται για διαρροές, τότε είναι πανηγυρική η δικαίωση του ΠΑΟΚ αλλά ουσιαστικά είναι ξεκάθαρο ότι είναι ΛΑΘΟΣ όλο αυτό το οποίο έχει υποστεί η Ξάνθη. Και ότι θα είχε επίσης δικαιωθεί η ομάδα της Θράκης αν είχε προσφύγει, ως είχε δικαίωμα, στο CAS.

Για αυτό και κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη και νομικός της εκπρόσωπος Φάνης Ουζουνίδης για ηθική αποκατάσταση της ομάδας με αυτήν την απόφαση, έστω και αν τυπικά απορρίφθηκε η δική της προσφυγή στην Εφέσεων με την πρόσθετη παρέμβαση.

Από εκεί και πέρα, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS και έχει διευκρινίσει και ο ίδιος ο Ουζουνίδης, «εφόσον υπήρξε άδικη πράξη σε βάρος της Ξάνθης, γεννώνται και δικαιώματα αστικών αξιώσεων. Πρόθεσή μας να σταθμίσουμε τα δεδομένα και θα προχωρήσουμε σε αγωγές. Κατά παντός υπευθύνου. Οποιος και αν είναι υπεύθυνος, όσο ψηλά και αν φτάνει».