Νέες προμήθειες για το Κολυμβητήριο Ξάνθης ύψους 265.000 ευρώ αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης, τα δυο τελευταία από τα οποία έχουν να κάνουν με το Κολυμβητήριο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα το 4ο Θέμα αναφέρει: «Έγκριση του από 4-1-2021 πρακτικού διενέργειας και ανοίγματος οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την «Προμήθεια εξοπλισμού και αντικατάσταση κουφωμάτων του Δημ. Κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών)».

Το 5ο Θέμα αναφέρει της ημερήσιας διάταξης αναφέρει: «Έγκριση των από 30-12-2020 & 1-2-2021 πρακτικών διενέργειας και ανοίγματος οικονομικών προσφορών για την «Προμήθεια ειδών υγιεινής, καθαριότητας και ευπρεπισμού» (εισηγητής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών)».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μαχητής», το τελευταίο αυτό θέμα ουσιαστικά αφορά «εργασίες αποκατάστασης» για τις κλοπές και τους βανδαλισμούς, τις οποίες καλείται να πληρώσει ο Ξανθιώτικος λαός, με το ύψος των προμηθειών να ανέρχεται στα 133.600 ευρώ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «κάποιες από τις προμήθειες αυτές είχαν γίνει με τη πρώτη φάση των έργων, αλλά σύμφωνα με το Δήμο έχουν καταστραφεί από βανδαλισμούς και κλοπές στο δημοτικό κολυμβητήριο».

Για το 4ο θέμα για τις οικονομικές προσφορές αποκαλύπτεται ότι οι δυο εταιρείες που έχουν πάρει  τις παραπάνω προμήθειες, τις πήρανε με έκπτωση… 2%!!! «Η μία είναι η εταιρεία Bool Sport ύψους 265.315 ευρώ και η 2η ύψους 112.000, 40.000 ευρώ, 59.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα επίσης με έκπτωση.. .2% στους αδελφούς Τσελεκίδη. Συνολικού προϋπολογισμού 266.600 ευρώ με ΦΠΑ!», αναφέρει επίσης ο «Μαχητής».

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.