ΑΘΩΟΣ ο ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία – Αναμονή για την απόφαση της Εφέσεων για Ξάνθη

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από την Θεσσαλονίκη, ελήφθη η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υποθεση της περίφημης πολυϊδιοκτησίας με Ξάνθης και ο ΠΑΟΚ κρίνεται ΑΘΩΟΣ.

Η απόφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δικαιώνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης και απορρίπτει την πρόσθεση παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που εχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο τον «δικέφαλο του Βορρά» και απέρριψε κατ’ ουσίαν την παρέμβαση του Ολυπιακού, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες τους Θεσσαλονικείς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας της, ούτε πρόκειται να της επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν ο ΠΑΟΚ προσφύγει στο CAS το περασμένο καλοκαίρι και πετύχει να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι αναφέρει η απόφαση για την Ξάνθη που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων. Είναι γεγονός όμως ότι πολυϊδιοκτησία να έκανε η Ξάνθη με τον… εαυτό της δεν μπορεί.

Ωστόσο λόγω αυτής της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας η Ξάνθη τιμωρήθηκε πέρυσι με αφαίρεση 7 βαθμών (τους οποίους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει πίσω στο CAS) με αποτέλεσμα εν τέλει τον υποβιβασμό της.

Η απόφαση και το σκεπτικό των τριών εφετών αναμένεται με ενδιαφέρον.