10ετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Γκιρτζίκη και Καραβασίλη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δικη» του Open αργά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ εξέδωσε απόφαση με την οποία τιμωρεί με 10ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο δύο κορυφαίους θρακιώτες πρώην ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Ο λόγος για τον Ξανθιώτη πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και τον ταμία της διοίκησής του και πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Χρήστο Καραβασίλη. Η απόφαση αφορά και άλλα δύο στελέχη εκείνης της διοικητικής περιόδου.

Αναλυτικά, η “Δίκη στο Open” αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ολοκλήρωσε την έρευνά της για την υπόθεση “Travel Plan” και αποφάσισε να τιμωρήσει: 
-Τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη με δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 70.000 ευρώ πρόστιμο 
-Τον πρώην ταμία της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη με δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 70.000 ευρώ πρόστιμο 
-Τον πρώην εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου με πρόστιμο 50.000 ευρώ 
-Τον προϊστάμενο του λογιστηρίου της ΕΠΟ Γιάννη Θεοφίλου με πρόστιμο 50.000 ευρώ 

Οπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε υπό την προεδρία της Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου (μέλος Φωτεινός Καλαφάτης-εισηγήτρια Παναγιώτα Σπανού) και αποφάσισε ότι οι πειθαρχικά καταδικασθέντες λειτούργησαν σε βάρος του καταστατικού της ΕΠΟ, αλλά και της FIFA και δεν διαφύλαξαν τα δικαιώματα της Ομοσπονδίας. Και οι 4 αξιωματούχοι της ΕΠΟ έχουν δικαίωμα προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.