Super League: Με πορτιέρε Λοντίγκιν τα Γιάννενα έκαναν ανατροπή παραμονής στο Αγρίνιο

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, εν τέλει το γύρισε και επικράτησε με 1-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Βασικός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Ηπείρου αγωνίστηκε ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, επιστρέφοντας στην εστία των Γιαννιωτών μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε στο 16′ το σκορ με τον Αριγίμπι, έπειτα από έξοχη συνεργασία των παικτών των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του 45λεπτου (45+1′) οι Αγρινιώτες είχαν και δοκάρι σε προσπάθεια του Ντίας.

Ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε αλλαγές με την αρχή της επανάληψης και η εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε προς το καλύτερο. Στο 52′ ο Παμλίδης σε ανατροπή του από τον Τσότσαλιτς κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ στο 54′ ο Κρίζμαν. Στο 84′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Κάργα να νικά τους πάντες στον αέρα από κόρνερ του Καρτάλη και με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-2, το οποίο έμεινε μέχρι και το τέλος.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 21 βαθμούς και την 9η θέση, κάνοντας μεγάλο «άλμα» παραμονής στην κατηγορία. Ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην 12η θέση με 13 βαθμούς.