Ερώτηση από βουλευτή – απόφοιτο του ΔΠΘ για τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες

Να καταβληθεί άμεσα η επιχορήγηση (α΄ δόση) για το 2021 σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες ζητούν με ερώτηση τους στην Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Δελής.

Ο Γκιόκας υπενθυμίζεται ότι έχει σχέσεις με την Θρακη αφού για τέσσερα χρόνια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Με βάση τον ΠΣΥΑΣ (Πανελληνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών σωματείων), αλλά και τον σχετικό νόμο, η επιχορήγηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών πρέπει να ανακοινώνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία κίνηση από πλευράς του Υπουργείου και οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα για τους επόμενους μήνες. Πέρα από αυτό η καθυστέρηση της καταβολής της επιχορήγησης προκαλεί διαταραχή της εύρυθμης λειτουργίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ιδιαίτερα φέτος που η χρονιά είναι Ολυμπιακή χρονιά και το πρόγραμμα προετοιμασίας είναι βεβαρημένο για κάθε Ομοσπονδία. Ήδη αθλητές αναγκάζονται να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους προκειμένου να πάρουν μέρος σε προολυμπιακά τουρνουά πρόκρισης και να εξασφαλίσουν τη μετακίνηση και τη διαμονή τους.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και να συνδέεται με την καταβολή της επιχορήγησης. O ΠΣΥΑΣ έχει επανειλημμένως καταθέσει σχετική τροπολογία την οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αγνοεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να καταβληθεί άμεσα η επιχορήγηση (α΄ δόση) για το 2021 σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.
  • Να διασφαλίζεται η απευθείας καταβολή των μηνιαίων αποδοχών του προσωπικού και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».


Οι Βουλευτές 
Συντυχάκης Μανώλης, 
Γκιόκας Γιάννης, 
Δελής Γιάννης