Super League: Βασικός ο Μπαξεβανίδης στην Τούμπα, πήρε ταυτότητα Γκαρσία ο Παράσχος αλλά έχασε το διπλό στο τέλος ο Απόλλωνας

Mε βασικό τον κομοτηναίο δεξιό οπισθοφύλακα Mάκη Μπαξεβανίδη ο Απόλλων Σμύρης ήρθε ισόπαλος με 2-2 στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος δεν υπολόγιζε στον πρώην αρχηγό της Ξάνθης Χρήστο Λισγάρα, ενώ από την άλλη ο πρώην μέσος για μικρό χρονικό διάστημα της Ξάνθης Πάμπλο Γκαρσία, προτίμησε τον Ζίβκοβιτς στην εστία στην θέση του πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 29′ με τον Αμρ Ουάρντα, αφού αρχικά ο Βεϊρίνια επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Αιγύπτιο να εκμεταλλεύεται τις κόντρες μετά το σουτ του Ομάρ Ελ Καντουρί, και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Ο Απόλλων Σμύρνης, όμως, φώναξε εμφατικά παρών με την έναρξη του β΄μέρους, με τον Τσαμπούρη να γράφει το 1-1 από την άσπρη βούλα μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο Φωτιάς με τη συνδρομή του VAR σε παράβαση του Ελ Καντουρί.

Η αλλαγή Φερνάντεζ αποδείχθηκε «χρυσή» για τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού με 1-2 στο 81′ από πλάγια θέση με ωραίο πλασέ, εκμεταλλευόμενος τις στιγμές αδράνειας του ασόβαρου ΠΑΟΚ.

Παρά την ψυχρολουσία, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα αποθέματα να… σώσει ό,τι σώζεται και έφτασε στο 2-2 με τον Ίνγκασον στο 88′, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.