Super League: Γκολ Γούτα στο ντεμπούτο Παντελίδη αλλά πέρασε με διπλό ο ΠΑΟ από το Περιστέρι

Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League 1, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-3 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, στην επιστροφή του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο των γηπεδούχων.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού, στο ντεμπούτο του στην δεύτερη φορά που εργάζεται στον πάγκο του Ατρομήτου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας στη δυάδα των στόπερ τον Θασίτη πρώην στόπερ του ΑΟΞ Δημήτρη Γούτα. Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε και ο Παναθηναϊκός, με τον Λάζλο Μπόλονι να αφήνει εκτός ενδεκάδας μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αγώνων τον νεαρό Κομοτηναίο επιθετικό Φώτη Ιωαννίδη.

Οι «πράσινοι» ευτήχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ, μόλις στο 10′ με τον Βέλεθ να νικά τους πάντες στον αέρα από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη και με κεφαλιά να γράφει το 0-1. Το πρώτο ημίχρονο γενικότερα δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο καθώς ο Παναθηναϊκός άφησε τον έλεγχο της μπάλας στον Ατρόμητο, ο οποίος όμως δεν απειλούσε ουσιαστικά. Οι Περιστεριώτες όμως βρήκαν τον τρόπο να φέρουν το ματς στα ίσα καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μουνίθ, ο Γούτας έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το 1-1. Με το γκολ αυτό ο Θασίτης πρώην αμυντικός της Ξάνθης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρε να παραβιάσει την εστία του Διούδη στη διάρκεια του 2021.

Το «τριφύλλι» ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48′ ο Καρλίτος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γιαννιώτη και σε κενή εστία έκανε το 1-2. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 54′, ο Ατρόμητος έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα, ύστερα από σέντρα του Γκάλο και κεφαλιά του Αγκάγιεφ. Οι δύο προπονητές θέλησαν να αλλάξουν πράγματα στην εικόνα της ομάδας και σε μία από τις κινήσεις που προχώρησε ο Λάζλο Μπόλονι ήταν να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη στο 76′. Εν τέλει, το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 84′ με τον Σανκαρέ, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Νγκμπακοτό.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 38 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την 4η θέση. Ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 7η θέση με 25 βαθμούς.