Πλήρωσε λάθη και αναποτελεσματικότητα γνωρίζοντας πικρή ήττα ο ΑΟΞ στο Παγκρήτιο

Η ομάδα της Ξάνθη κατέβηκε να αγωνιστεί με μια ομάδα αλλαγμένη κατά τα 8/11 σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις αγώνες της, ξεκίνησε καλά τον αγώνα στο Παγκρήτιο κάνοντας παιχνίδι κατοχής αλλά εξαιτίας λαθών στον χώρο του κέντρου, δέχτηκε δύο τέρματα από τον Εργοτέλη και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της SL2 με σκορ 2-1.

H Ξάνθη παρά τις πολλές αλλαγές έδειξε να ξεκινά πολύ δυνατά το ματς, πρεσάροντας μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αναγκάζοντας τους γηπεδούχους στο ένα λάθος μετά το άλλο. Πρώτη μεγάλη στιγμή με τον δραστήριο Σχρόιγεν που βρέθηκε απέναντι από τον Κατσιμήτρο, μετά το λάθος στον χώρο του κέντρου και την ωραία κάθετη του Τάτου, αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 10′ ο Σρόιγεν έκλεψε ακόμα μια μπάλα, βρέθηκε και πάλι σε καθαρή θέση τετ α τετ, αλλά προτίμησε να πασάρει δεξιά στον Καπνίδη, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία με προβολή.

Ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ στο 19′ κόντρα στην ροή του αγώνα, με τον Κόνραντ να υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα με πλασέ να στέλνει την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία, μη αφήνοντας περιθωρία αντίδρασης στον Ίτσο, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.

Η Ξάνθη φάνηκε τρομερά επηρεασμένη από το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα λάθη των παιχτών της παιχτών της κυρίως στην μεσαία γραμμή ήταν αρκετά και ψυχολογικά ανεβασμένος μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ Εργοτέλη πάτησε αρκετές φορές επικίνδυνα προς την περιοχή του ΑΟΞ. Μία πρώτη αντίδραση ήρθε στο 28′, από τη σέντρα από τα δεξιά του Στάθη και την κεφαλιά του Καπνίδη, την οποία όμως μπλόκαρε εύκολα ο Κατσιμήτρος.

Στο 37′ η Ξάνθη είχε την δεύτερη καλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Τάτο να πιάνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Σρόιγεν, η μπάλα ωστόσο πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσιμήτρου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολλανδός εξτρέμ ήταν εκείνος σε θέση να «εκτελέσει» από πλάγια θέση, ύστερα από γύρισμα του Καπνίδη· ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Τόνι Πόποβιτς αποφάσισε να διαφοροποιήσει κάτι από το αρχικό σχήμα στο δεύτερο ημίχρονο και με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σάββα Σιατραβάνη στη θέση του πολύ δραστήριου και απειλητικού προς την αντίπαλη περιοχή Γιέρι Σχρόιγεν.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτού άνηκε στον Εργότελη, καθώς στο 47′ ο Μανουσέλης ύστερα από ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Ίτσο, το πλασέ όμως πέρασε ελάχιστα έξω. Και εκεί που παραλίγο να γίνει το 2-0, δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Μαζουλουξή στον νεοεισελθόντα Σιατραβάνη. Ο Τάτος ανέλαβε την εκτέλεση, και παρόλο που αρχικά νικήθηκε από τον Κατσιμήτρο και το δοκάρι, στην επαναφορά έστειλε ψύχραιμα την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Ωστόσο, η Ξάνθη μετά την επίτευξη της ισοφάρισης δεν κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, έδειχνε αρκετά προβλέψιμη στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ παράλληλα τα πολλά λάθη στην άμυνα και στον άξονα έδωσαν πολλές φορές την ευκαιρία στους παίκτες του Εργοτέλη να βρεθούν κοντά στην περιοχή του Ίτσο. Σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές της μετά το 1-1, ο Καπνίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσιμήτρο στο 71′, από σέντρα του Κέβιν.

Οι αλλάγες του Πόποβιτς, Μυστακίδης, Θ. Παπάζογλου και Δημούτσος, ο οποίος έγινε λίγο αργότερα νέα αναγκαστική αλλαγή στην αλλαγή λόγω προβλήματος από τον Βόλτερς, δεν αλλάξε σε τίποτα την προβληματική εικόνα επιθετικά. Το παιχνίδι φαινόταν πως θα κατέληγε στην ισοπαλία και όποια ομάδα έβαζε δεύτερο γκολ, εκείνη θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς. Η Ξάνθη πίεσε, αλλά κινδύνευε παράλληλα. Σε ένα από τα πολλά λάθη της στον χώρο της άμυνας, ο Μπουρσέλης στο 89′ έκλεψε από τον Τζούρμαν και αφού βρήκε ελεύθερο χώρο, σουτάρε με δύναμη έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «γάμα» του Ίτσο και με τον όμορφο αυτόν τρόπο έδωσε ένα σπουδαίο τρίποντο στους Κρητικούς.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μιχάλη Ματσούκα, o οποίος όμως έβγαλε αρκετές κάρτες για ένα παιχνίδι χωρίς τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Βοηθοί του ήταν οι Πριόνας (Ευβοίας) και Κακαφώνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ήταν ο Λάμπρου (Ευβοίας). Πλέον η Ξάνθη μένει τρεις βαθμούς πίσω από τον Εργοτέλη, που έχει επίσης λιγότερο ματς με την Δόξα Δράμας, ενώ η απόσταση από την κορυφή εχει πάει πλέον στους έξι βαθμούς και η νίκη στο ματς της Τετάρτης στο παιχνιδι με τον Καραϊσκάκη στην Αρτα κρίνεται επιτακτική

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ποζατζίδης (55′ Σερβιλάκης), Νεραλ, Πέϊος, Μπουτσάκης (55′ Τσέλιος), Απι (76′ Κοκκινής), Κωστανάσιος (64′ Πατρινός), Μανουσάκης, Κονραντ (46′ Μπουρσέλης)
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Πόποβιτς): Ίτσο, Στάθης, Παπάζογλου Τ., Τζούρμαν, Κέβιν, Τεσίγια (65′ Δημούτσος, 85′ Βόλτερς), Μπριλιάντε, Ντίνας (65′ Μυστακίδης), Σχρόιγιεν (46′ Σιατραβάνης), Τάτος, Καπνίδης (77′ Παπάζογλου Θ.)