Μυθική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ! – Το σχόλιο της αρχηγού της Ασπίδας Ξάνθης στο ThrakiSportS

H Εθνική Γυναικών έκανε το δικό της μικρό θαύμα στη Λουμπλιάνα. Πήρε το πολυπόθητο +18 με το τελικό 73-55 επί της Βουλγαρίας απόψε στην Στόζιτσε Αρένα και μαζί το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ 2021!

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο παρκέ γνωρίζοντας πως μόνο η νίκη δεν είναι αρκετή. Μετά από το 5-0 της Βουλγαρίας, βρήκε τον καλό της εαυτό με πίεση, κλεψίματα και συνεργασίες και έφτασε στο 8-15 (6’20’’) και για πρώτη φορά στο +10 (10-20, 8’10’’) από την Ελεάννα Χριστινάκη. Η Σταμολάμπρου έγραψε το 11-23 (11’), αλλά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου οι τυπικά γηπεδούχες βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και πλησίασαν (23-28, 15’) και μείωσαν στους δύο (33-35, 19’40’’).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο για να φτάσει στο 38-49 (26’30’’). Η Κατερίνα Σωτηρίου με «γκολ φάουλ» οδήγησε στο +18 που ήταν η διαφορά κλειδί για την πρόκριση (48-64, 35’). Η Σπανού έγραψε και το 49-68 (36’24’’) με τη Βουλγαρία να μειώνει (55-70, 38’40’’). Η Φασούλα ήταν αυτή που έδωσε τη χαριστική βολή με γκολ φάουλ με 12’’ για το τέλος γράφοντας το τελικό 55-73!

Η αθλήτρια της Ασπίδας Ξάνθης Βίκυ Καραλίδου, μου μαζί με την δίδυμη αδερφή της Σταυρούλα έχουν αποτελέσει μια ξεχωριστή ιστορία στην Γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, μίλησε στο ThrakiSportS για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής Γυναικών, αλλά υπογράμμισε πως ήταν στενάχωρο το γεγονός πως δεν προβλήθηκε το παιχνίδι στην τηλεόραση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας πραγματοποίησαν πολύ αξιόλογη εμφάνιση σήμερα. Έπαιξαν με μεγάλο πάθος και καθαρό μυαλό, τα οποία τους οδήγησαν στην σημαντική νίκη και συνεπώς στην πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, μας έκαναν υπερήφανους. Θεωρώ όμως, στενάχωρο το γεγονός πως δεν προβλήθηκε ο αγώνας στην τηλεόραση και έπρεπε να τον παρακολουθήσουμε μέσω ίντερνετ, όσο αυτό ήταν εφικτό. Το σωστό θα ήταν να έχουμε ισότιμη αντιμετώπιση και προβολή με την ανδρική μας ομάδα, γιατί καταβάλλουν και οι δύο ομάδες την ίδια μεγαλειώδη προσπάθεια.»