Μια 11αδα tips για τον αγώνα Εργοτέλης – ΑΟ Ξάνθη (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εργοτέλη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, σε μια αναμέτρηση δύο ισόβαθμων όπως έχει εξελιχθεί συλλόγων που είναι κρίσιμη για την συνέχεια.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την ισοπαλία στα Πηγάδια με τα Χανιά, έχοντας απογοητευτική εμφάνιση που έφερε γκρίνια από μερίδα των φιλάθλων και συζητήσεις για αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Εργοτέλης προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη στην Άρτα επί της ΑΕ Καραϊσκάκης.

2. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ξεκινούν με τους ίδιους βαθμούς στην βαθμολογία με ένα μικρό προβάδισμα για τους γηπεδούχους και σε ίδιο αριθμό αγώνων, αφού ακόμα δεν έχουν παίξει με την Δόξα Δράμας ούτε οι Κρητικοί ούτε η Ξάνθη. Δείτε την ανάλυση με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Με 24 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε η Ξάνθη στην Κρήτη για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Επέστρεψαν οι Μπριλάντε και Ίτσο από τους τραυματισμούς τους, όπως επίσης παρών δηλώνει και ο νεοαποκτηθεις Σχρόιγεν και τέθηκαν όλοι τους στη διάθεση του Πόποβιτς. Αίσθηση προκαλεί ότι από την 24μελή αποστολή απουσιάζει ο Μπέντο, ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας και στα τέσσερα μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Δείτε την αποστολή του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στην 21μελή αποστολή των «κιτρινόμαυρων» του Εργοτέλη συμπεριλαμβάνονται οι δύο Θρακιώτες του. Ο αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Μπάτζιος και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Τζελέπης, που πέρασε και από την Ξάνθη, αμφότεροι με καταγωγή από την Ροδόπη. Δείτε τους «εκλεκτούς» του Γιάννη Ταουσιάνη με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, υπάρχουν και στο προπονητικό τιμ του Εργοτέλη δυο παλιοί γνώριμοι από το πέρασμά τους από την Ροδόπη. Περισσότερες λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Τέσσερις είναι οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων – δηλαδη και της Ξάνθης και του Εργοτέλη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Υπάρχουν και εννιά συνολικά παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τζελεπης που προαναφέρθηκε αλλά και ο Αντώνης Καπνίδης που φέτος πήγε στον ΑΟΞ. Οι έξι είναι Έλληνες και οι τρείς ξένοι εκ των οποίων δύο Αργεντίνοι και ένας Μαυριτανός. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ενόψει της αναμέτρησης μίλησε στο ThrakiSportS ο Θρακιώτης αρχηγός του Εργοτέλη Χρήστος Μπάτζιος. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Μοιρασμένες είναι οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Κρήτη, με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες κυρίως για το πρωτάθλημα της SL1. Θυμηθείτε την προϊστορία των προηγουμένων αγώνων τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μιχάλης Ματσούκας του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τους Πριόνα της ΕΠΣ Εύβοιας και Κακαφώνη της ΕΠΣ Αχαΐας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Λάμπρου της ΕΠΣ Εύβοιας. Θυμηθείτε αναλυτικά τους ορισμούς της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Με το τηλεοπτικό παιχνίδι του Παγκρήτιου που θα ξεκινήσει στις 14:45 μαζί με άλλα δύο ανοίγει ουσιαστικά η 6η αγωνιστική της SL2. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή την ίδια ώρα. Θυμηθείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.