Με αρνητικό μοριακό τεστ οι Θρακιώτες αθλητές στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου και το Προολυμπιακό Πάλης

Μπορεί από τον Χαρδαλιά να ανακοινώθηκε ότι δεν συζητήθηκε από την Επιτροπή Λοιμωξιολογων οποιοδήποτε άνοιγμα αθλητισμου, ωστόσο πάρθηκε απόφαση για δυο αθλητικές διοργανώσεις.

Ο λόγος για το Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου και το τουρνουά επιλογής στο Προολυμπιακό Πάλης, στα οποια υπάρχει και θρακιώτικο ενδιαφέρον. Ωστόσο και οι δυο διοργανώσεις θα διεξαχθούν με πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (Β’ 454), που εκδόθηκε το Σάββατο με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, σε επίπεδο μητροπολιτικών περιοχών (Αττική, Θεσσαλονίκη) επιτρέπεται «η διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων, που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις».

Έτσι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα διεξαχθεί προκειμένου να γίνει η επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Πανευρωπαϊκούς του Τορούν (αναμένεται να λάβουν μέρος ο Κώστας Μπανιώτης, η Βούλα Παπαχρήστου και θα δούμε ποιοι άλλοι με σχέση με την Θράκη).

Η διεξαγωγή αφορά σε αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών, χωρισμένων σε τρία τμήματα, με τεστ 48 ώρες πριν και όλες τις υπόλοιπες αυστηρότατες προϋποθέσεις που περιλαμβάνει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ομοίως, θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα της Εθνικής Ομάδας Πάλης, για την πρόκριση στο Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ουγγαρία. Σχεδόν όλον τον Ιανουάριο η Εθνική Ομάδα προετοιμάστηκε ως γνωστόν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Αντίθετα, για όλες τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες, συνεχίζουν να ισχύουν όσα προβλέπονταν τις προηγούμενες εβδομάδες, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου.