Έγγραφο Αυγενάκη στους Δήμους της Θράκης να πετάξουν εκτός γηπέδων όσες ομάδες δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ

Οι διαδικασίες εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνεχίζεται, αλλά η πρώτη της φάση έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Με αυτήν την αφορμή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο των προβλέψεων του νόμου για τα σωματεία που δεν θα ενταχθούν.

Οπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το ThrakiSportS και έχει εξηγήσει ο υφυπουργός και στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ThrakiSportS, τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο δεν θα έχουν κρατικά προνόμια.

Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ θα μπορούν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις απευθείας από το κράτος αλλά και από Δήμους, Περιφέρειες κλπ. Κυρίως όμως, ΔΕΝ θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημοτικές εγκαταστάσεις (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα), όπως για παράδειγμα δημοτικά γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια.

Με έγγραφο που εστάλη από τον υφυπουργό Αθλητισμού στις 3 Φεβρουαρίου σε όλους τους Δήμους της χώρας, άρα και τους 13 της Θράκης, γνωστοποιείται ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσουν ουσιαστικά από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις τα… μη νόμιμα σωματεία, όπως ουσιαστικά θα θεωρούνται όσα δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Αυτά τα σωματεία είναι ωστόσο τα περισσότερα στην Θράκη αυτή τη στιγμή, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Αυγενάκης δεν ζητά ευθέως από τους Δήμους να πετάξουν τα σωματεία εκτός γηπέδων αλλά να ασκήσουν και από την πλευρά τους πιέσεις για να ενταχθούν στο Μητρώο όσα δεν το έχουν κάνει. Οσα επιμείνουν να μην το κάνουν, τότε με βάση και το έγγραφο οι Δήμοι δύνανται να διατάξουν την αποχώρηση των ομάδων από τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη όπως προαναφέρθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης συμπεριλαμβάνονται στην κοινοποίηση.