Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η Καβάλα, πρόβλημα με τις πιο πολλές ομάδες της FL, καμία εξέλιξη με Δόξα

Μετά από αρκετό καιρό συνεδρίασε την Τετάρτη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχοντας στην ατζέντα της τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League αλλά όχι και το αίτημα επανεκδίκασης για την Δόξα Δράμας στην SL2.

Το γεγονός ότι η ΕΕΑ σε αυτήν την φάση δεν ξανασυζήτησε την υπόθεση της Δόξας ενώ το πρωτάθλημα έχει αρχίσει και η ομάδα παίζει με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Εφετείο προκαλεί αίσθηση, ίσως όμως και να δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της απέναντι στον μοναδικό σύλλογο της Μακεδονίας στην Super League 2.

Από εκεί και πέρα, από την περιοχή μας εξασφάλισε με άνεση πιστοποιητικό από την ΕΕΑ ο ΑΟ Καβάλα για συμμετοχή στην Football League. Πλήρεις φακέλους κατέθεσαν ακόμα οι Νίκη Βόλου, Τρίγλια, Αιγάλεω, Θεσπρωτός και Ολυμπιακό Βόλου.

Αντιθέτως, οκτώ ΠΑΕ της τρίτρης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας είχαν ελλείψεις στους φακέλους τους, με συνέπεια να μην τους χορηγηθεί πιστοποιητικό, ενώ το χειρότερο είναι ότι έξι ομάδες δεν κατέθεσαν καν φάκελο στην ΕΕΑ.

Παράλληλα, τρεις σύλλογοι και συγκεκριμένα ο Αστέρας Βλαχιώτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη έλαβαν άδεια μετοχικής σύνθεσης, την ώρα που ο Πανσεραϊκός πήρε αναβολή. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Από τις είκοσι (20) ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, έξι (6) ΠΑΕ δεν υπέβαλαν μέχρι σήμερα φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οκτώ (8) ΠΑΕ έχουν μεν καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή, ο οποίος όμως είναι ελλειπής.

1. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ Football League:
ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΕ Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ
ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ
ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

2. Άδειες 69Α
α) ΠΑΕ Α.Σ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ «Ο ΑΣΤΗΡ»
ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (87,35%)
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ
β) ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1946
ΚΑΖΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (45%)
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (45%)
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ
γ) ΠΑΕ Α.Σ. ΡΟΔΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (6,67%)
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ
δ) ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020
ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (90%)
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Τζουλάκης»