Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Παράσχο και Λισγάρα επί της ΑΕΚ του βασικού Αθανασιάδη που πήρε την πρόκριση στους «8»

Ο Απόλλων Σμύρνης του τρις πρώην τεχνικού της Ξάνθης Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, το 2-0 ύπερ της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ και το συνολικό 3-2 σκορ της έδωσε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Ο 68χρονος έμπειρος τεχνικός χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τον πρώην στόπερ του ΑΟΞ Χρήστο Λισγάρα, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος για τον σημερινό αγώνα ο Δήμος Μπαξεβανίδης. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, βασικός κάτω από τα γκολπόστ έμεινε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης, ενώ εκτός της σημερινής αναμέτρησης έμειναν οι Στράτος Σβάρνας και Πέτρος Μάνταλος.

Ο Απόλλωνας αιφνιδίασε την «Ένωση» και στο 16′ άνοιξε το σκορ με τον Ντάουντα, ο οποίος χρειάστηκε διπλή προσπάθεια ώστε να νικήσει τον Αθανασιάδη και να δώσει διαφορετικό «αέρα» στο παιχνίδι.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση καθώς από γέμισμα του Λόπες, ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια του να μπλοκάρει έχασε την μπάλα από τα χέρια και ο Ολιβέιρα στο 20′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και παράλληλα έδιωξε οποιαδήποτε «σύννεφα» αναφορικά με την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι όμως σημείωσαν και δεύτερο τέρμα στο 27′ με τρομέρο σουτ εκτός περιοχής του Τάσου Λαγού, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασιάδη.

Πλέον η ΑΕΚ θα περιμένει τον αντίπαλο του για την φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.