Κύπελλο Ελλάδας: Με πορτιέρε Γκαραβέλη ο Βόλος έριξε «Χ» στον ΟΦΗ του βασικού Στάρτζεον για ανατροπή και σφράγισε την πρόκριση στους «8»

Για τους αγώνες ρεβάνς της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΦΗ και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και με συνολικό σκορ 3-1 οι Θεσσαλοί πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Έχοντας το υπέρ του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ο Άνχελ Λόπες παρέταξε μία ενδεκάδα με μερικές αλλαγές και μία εξ’ αυτών ήταν και ο πρώην γκολκίπερ του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης που από ένα σημείο της σεζόν και έπειτα, υπερασπίζεται την εστία του Βόλου στα παιχνίδια Κυπέλλου.

Από πλευράς ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος, θέλοντας να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης παρέταξε βασική ενδεκάδα έχοντας στα άκρα της επιθέσης τον Πορτογάλο πρώην εξτρέμ του ΑΟΞ, Φάμπιο Στάρτζεον.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες και μόλις στο πρώτο 20λεπτο διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ του. Αρχικά στο 12′ από σέντρα του Γιαννούλη ο Σαρντινέρο σημείωσε το 1-0 βάζοντας ξανά στο κόλπο της πρόκρισης τους γηπεδούχους, σε ένα τέρμα όπου ο Γκαραβέλης παρότι βρήκε τη μπάλα δεν μπόρεσε εν τέλει να το αποσοβήσει. Οι φιλοξενούμενοι πήραν άμεσα τον έλεγχο του αγώνα και αφού αρχικά προειδοποίησαν με μακρινό σουτ του Νίνη, το οποίο απέκρουσε ο Σωτηρίου, στη συνέχεια της φάσης ο Μπαρτόλο από τα αριστερά μοίρασε στον Δουβίκα και ο νεαρός επιθετικός με κλασική κίνηση φορ και άψογο τελείωμα έφερε στο 19′ το παιχνίδι στα ισά, ψαλιδίζοντας έτσι κάθε ελπίδα ανατροπής των Κρητικών μετά το 1-0.

Σε γενικές γραμμές ο Βόλος ήταν ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο και μετά την ισοφάριση ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τον ΟΦΗ, αλλά παράλληλα ο ίδιος δημιούργησε επιθετικά πολλές και κλασικές ευκαιρίες ώστε να φύγει με το διπλό από την Κρήτη· ο Σωτηρίου όμως με σπουδαίες επεμβάσεις διατηρούσε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι.

Πλέον ο Βόλος θα περιμένει τον αντίπαλο του για την φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.