Γ’ Εθνική: «Αδυνατούμε να ξεκινήσουμε αν αποφασιστεί επανέναρξη» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

Η νεοφώτιστη στην Γ’ Εθνική ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας δεν έχει αγωνιστεί με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στην κατηγορία.

«Η πανδημία κλόνισε όλο τον αθλητισμό. Πιστεύω  ότι με την πανδημία που ζούμε και πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους για  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εάν δεν δοθεί γρήγορα μια φόρμουλα για να αντιμετωπίσουμε με υγεία αυτήν την πανδημία είναι η αρχή του τέλους του εθνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου Φίλιππος Τσουρπουδής.

Είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλεις σε έναν ερασιτέχνη αθλητή τι πρέπει να κάνει προκειμένου να διατηρηθεί σε φόρμα, αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής. «Ο άνθρωπος είναι ερασιτέχνης. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης πως θα προπονηθεί. Αυτή η αδράνεια στον αθλητισμό γενικότερα είναι αποτέλεσμα της πανδημίας. Είμαστε όλοι σε αδράνεια με λίγα λόγια», ανέφερε ο πρόεδρος των τελευταίων πρωταθλητών της ΕΠΣ Θράκης.

Ο Φιλιππος Τσουρπουδής πάντως από την δική του πλευρά επεσήμανε ότι -τουλάχιστον με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα- διαφωνεί με την επιστροφή της ομάδας του στην αγωνιστική δραστηριότητα. «Άλλο το κομμάτι της αγοράς (που έχει ανοίξει μερικώς) και άλλο ο αθλητισμός. Σε εμάς επειδή οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Μιλάμε για την υγεία των ανθρώπων δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με την υγεία των ανθρώπων», είπε.

Θίγοντας μάλιστα ένα άλλο μείζον ζήτημα που αφορά τον τρόπο στελέχωσης των ομάδων στο Νομό Ροδόπης, ο πρόεδρος της ομάδας του Σιδηροχωρίου είπε πως «οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του νομού Ροδόπης αποτελούνται κατά 90% από φοιτητές» και πρόσθεσε πως «και να ανακοινωθεί η έναρξη του πρωταθλήματος αδυνατώ να ξεκινήσει η ομάδα και πιστεύω και οι άλλες ομάδες του νομού μας, αφού ουσιαστικά δεν είναι εδώ οι φοιτητές και δεν μπορούμε να στελεχώσουμε την ομάδα».