Με Λιόλιο ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος σύμφωνα με το Gazzetta

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Άγγελου Παπανικολάου ήρθε να προστεθεί στις δύο προηγούμενες του Παναγιώτη Φασούλας και του Βαγγέλη Λιόλιου, οι οποίες είναι γνωστές εδώ και σχεδόν έναν χρόνο και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην εκλογική διαδικασία, που την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Και χρησιμοποιούμε την λέξη «πρέπει» επειδή βάσει της τελευταίας τροπολογίας, κάθε ομοσπονδία υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές το αργότερο μέχρι τις 14 Φλεβάρη (δηλαδή 45 μέρες πριν την τελευταία προθεσμία), έτσι ώστε να μην κηρυχθεί έκπτωτη. Αυτά τα λέει ο νόμος, ο οποίος όμως, κάλλιστα μπορεί να τροποποιηθεί από καταστάσεις ανωτέρας βίας, όπως η πανδημία που εδώ και 11 μήνες, έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όλα τα παραπάνω, επομένως, θα ισχύσουν αν κι εφόσον δεν υπάρξει δεύτερο ολικό lockdown (όπως τον Μάρτη του 2020), οπότε όλα θα πάρουν την παράτασή τους.

Ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογραφος Αντώνης Καλκαβούρας επιχείρησε να κάνει μια χαρτογράφιση του ποιος ειναι με ποιον από τους ισχυρούς παράγοντες του αθλήματος στην χώρα. Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές του πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος προσανατολίζεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Λιόλιου.

Συγκεκριμένα, γράφει ο Καλκαβούρας, μεταξύ άλλων, για τον 53χρονο παιδίατρο από την Πάτρα και πετυχημένο επιχειρηματίας: «Στο ψηφοδέλτιό του θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο βετεράνος διεθνής power forward Δήμος Ντικούδης, ο βετεράνος διεθνής playmaker Νίκος Σταυρόπουλος, η επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής γυναικών Άννυ Κωνσταντινίδου. Σε καθαρά διοικητικό επίπεδο, μαζί με τον διοικητικό ηγέτη του Προμηθέα έχουν ταχθεί το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ Τάκης Λάμπρου, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας Βασίλης Ντάκουρης, που έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τον αθλητισμό σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον στηρίζει και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Νίκος Νικολόπουλος».

Αναφορικά με τον Παναγιώτη Φασούλα το δημοσίευμα στο gazzetta αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στο πλευρό του, διεκδικώντας την εκλογή τους στο νέο Δ.Σ. βρίσκονται τεράστια ονόματα με μεγάλη προσφορά στο άθλημα, όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Μέμος Ιωάννου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και η Βάσω Στασινού. Ο Παναγιώτης Φασούλας, όμως, που πρόσφατα επελέγη από τον Σακίλ Ο’ Νιλ ως ο αγαπημένος του Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, έχει και την στήριξη επιφανών διοικητικών στελεχών από τις σημαντικότερες Ενώσεις. Μαζί του έχουν ταχθεί ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΔΥΜ (Δυτικής Μακεδονίας), Λάζαρος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ (Βορειοδυτικής Ελλάδας), Κώστας Νικάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ (Κρήτης), Μπάμπης Μαρκάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ (Κεντρικής Μακεδονίας), Αντώνης Παπαγιαννούλης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Τσουμής και τα μέλη της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΝΑ, Κώστας Κώτσης και Κίμων Γκιουλιστάνης».

Ο νεότερος εκ των τριών υποψηφίων Αγγελος Παπανικολάου, πρόλαβε την διορία λίγο πριν από το photo finish και θεωρείται ο εκλεκτός του επί τρεις δεκαετίες (και βάλε) «ισχυρού άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ. Μετά από σειρά διαβουλεύσεων και επαφών, ο 40χρονος καρδιολόγος από το Μεσολόγγι πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος άλλωστε τον είχε εντάξει στην επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, ως πρώην αντιπρόεδρο του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος, όμως, σαν σύλλογος, δεν έχει καν ενταχθεί στο μητρώο. «Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άγγελος Παπανικολάου έχει την υποστήριξη του προέδρου της ΕΣΚΑΘ (Θεσσαλίας), Δημήτρη Ντούγκου, της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου), Ιωάννη Κουτραφούρη και της ΕΣΚΑΣΕ (Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας), Χάρη Μελετίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ ΣΤΟ GAZZETTA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ