Κύπελλο Ελλάδας: Βγήκε η υποχρέωση με νίκη για τα «μωρά» του Γκαρσία με πορτιέρε Πασχαλάκη

Για τους αγώνες ρεβάνς της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-2 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Έχοντας επικρατήσει με 5-0 στο παιχνίδι της Τούμπας ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, χρησιμοποιώντας αρκετά νεανική ενδεκάδα· ενώ κάτω από τα γκολπόστ αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Σε αλλαγές με αρκετά νέα (μεταγραφικά κυρίως) πρόσωπα προέβη και ο Τζιανλούκα Φέστα από πλευράς ΑΕΛ, αφήνοντας στον πάγκο τον Ξανθιώτη ακραίο οπισθοφύλακα Μανώλη Μπέρτο.

Σε ένα παιχνίδι γενικότερα όπου ο ρυθμός δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα, κάτι φυσιολογικό από την άποψη πως η υπόθεση-πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο δραστήριος επιθετικά και στο 19′ ο Τσιγγάρας με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 30′ από την κεφαλιά του Κρμέντσικ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νινούα. Η Λάρισα μείωσε εννιά λεπτά αργότερα (39′), με αυτογκόλ του Περέιρα από κόρνερ του Γιακιμόφσκι.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε ουσιαστικά τυπική διαδικάσια, με το πιο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι βεβαίως η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του Ιάπωνα μεσοεπιθετικού Σίντζι Καγκάβα στο 64ο λεπτό, ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα περιμένει τον αντίπαλο του για την φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.