Κόντρα ΕΟΚ-ΓΓΑ μετά την αποκάλυψη Μαυρωτά ότι η Ομοσπονδία Μπάσκετ δεν έχει ζητήσει επανεκκίνηση

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το «λουκέτο» στον ελληνικό αθλητισμό διανύει τον τρίτο μήνα του αλλά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αποκάλυψε ότι η μοναδική ομοσπονδία που δεν έχει στείλει αίτημα για την έναρξη των προπονήσεων είναι η ΕΟΚ!

Την… βόμβα την έριξε ο Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον Over FM. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού «από τις ομάδες ή τις Ομοσπονδίες επίσημο αίτημα για εκκίνηση προπονήσεων δεν έχει γίνει μόνο από το μπάσκετ»!

Κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με το κλίμα που κυριαρχεί. Θυμίζουμε ότι οι μπασκετικές κατηγορίες κάτω από την Α1 διανύουν τον τρίτο μήνα του «λουκέτου» τους, με τις «φωνές» σε διαδίκτυο και σε πολλές συνεντεύξεις, να πληθαίνουν. Και να κάνουν λόγο για το ίδιο πράγματα: τον «θάνατο» του μπάσκετ στην Ελλάδα!  Αλλά και την οικονομική εξαθλίωση όλων όσων ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η Α2 Γυναικών όπου μετέχει η Ασπίδα Ξάνθης, η Β’ Εθνική Ανδρών όπου μετέχουν ΓΑΣ Κομοτηνή και Λεύκιππος Ξάνθης, η Γ’ Εθνική Ανδρών όπου μετέχουν Ασπίδα και Αρίωνας Ξάνθης δείχνουν να οδηγούνται σε οριστική ματαίωση. Ωστόσο είναι άλλο να υπάρχει η αίσθηση ότι γίνεται ότιδήποτε εφικτό για επανέναρξη και διαφορετικό να υπάρχει από την ΓΓΑ επίσημη ενημέρωση ότι ουσιαστικά στις «κραυγές» του κόσμου η ΕΟΚ απαντάει με… αδιαφορία.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης πάντως πήρε θέση για τις δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά και τόνισε πως η ΕΟΚ είναι έτοιμη να επαναρχίσει τα πρωταθλήματα όταν το επιτρέψουν οι φορείς και επεσήμανε πως υπήρξε επικοινωνία του Μαυρωτά με ανθρώπους της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα ο ΓΓ της ΕΟΚ μίλησε σε άλλο ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στον Σπορ FM και ανέφερε τα εξής: «Υπήρξε ανακοίνωση της ομοσπονδίας που είπαμε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι όταν μας δώσουν εντολή ξεκινάμε τα πρωταθλήματά μας. Υπήρξε συνάντηση με τον ΠΣΑΚ η οποία έχει πραγματοποιηθεί και έχουμε βγάλει από κοινού ένα ζήτημα και έχουμε ζητήσει να δούμε τι θα κάνουμε προς την ΓΓΑ. Υπάρχει μια επιστολή που ήρθε από τον ΠΣΑΚ, διότι ο κύριος απαξιεί να καλέσει την ομοσπονδία και κάλεσε τον ΠΣΑΚ. Και ζήτησε μέσω του ΠΣΑΚ να ενημερωθεί η ομοσπονδία. Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Πέμπτη βράδυ ενημέρωσε ο ΠΣΑΚ να πάμε στην συνάντηση. Κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει γιατί υπήρξαν προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Υπήρξε προσωπική επικοινωνία του κ. Μαυρωτά με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας. Μας κινεί την περιέργεια γιατί βγήκε αυτό το θέμα, όταν η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στη Λιουμπλιάνα για να αγωνιστεί για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα υπάρξει και άλλη ανακοίνωση από πλευράς της ομοσπονδίας. Προηγουμένως μίλησα με τον αντιπρόεδρο. Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που λέει ότι η ομοσπονδία είναι έτοιμη να αρχίσει τα πρωταθλήματα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εμάς η απαγόρευσή μας είναι απόφαση των φορέων. Εμείς τους είπαμε όταν είμαστε έτοιμοι να αρχίσουν τα πρωταθλήματά μας».