Η εμπειρία Καραγεωργίου στην Σαουδική Αραβία και η σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα

Στο Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου που εδώ και περίπου ένα μήνα βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία και προπονεί την Αλ Σούλα.

Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης, αλλά και του ΠΑΟΚ, του Εργοτέλη και άλλων ομάδων μίλησε για την εμπειρία του στη χώρα της Μέσης Ανατολής, για το ποδόσφαιρο εκεί αλλά και την καθημερινότητα.

«Το ποδόσφαιρο για την Β Εθνική στη Σαουδική Αραβία είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την Ελλάδα. Ολες οι ομάδες έχουν τα προπονητικά τους κέντρα, τα γήπεδα, την οργάνωσή τους. Εδώ οι παίκτες είναι περισσότερο τεχνίτες και λιγότερο επαγγελματίες. Ηταν δύσκολα στην αρχή γιατί δεν είχαν έρθει οι συνεργάτες μου, έχει δύο εβδομάδες που ήρθαν και πλέον είναι καλύτερα τα πράγματα στις προπονήσεις. 

Υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινή ζωή, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας εδώ μας βοηθάνε. Τα τελευταία 5-6 χρόνια στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έπεσε σε χαμηλά στάνταρ. Έψαχνα να ζήσω μια εμπειρία, θέλω να τη ζήσω, θέλω να πάει η ομάδα καλά και να βρω μέσω αυτού κάτι καλύτερο σε άλλη ομάδα ή σε υψηλότερη κατηγορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραγεωργίου.

«Η κατάσταση και εδώ με τον κορονοϊό είναι περίεργη», κατέληξε στις δηλώσεις του για το θέμα που απασχολεί όλη την ανθρωπότητα.