Αποκαλύψεις Σωκράτη για τον ρόλο του Ντέμη και του Τόρο στους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο «Πρώτο Θέμα» όπου μεταξύ άλλων μιλάει για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό και όπως τονίζει δεν επέστρεψε στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα αλλά για να κερδίσει τίτλους.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποκαλύπτει τον ρόλο του Βασίλη Τοροσίδη στο να επιτευχθεί αυτή η μεταγραφή, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ του ThrakiSportS, ενώ αναφέρεται και στην σημαντική ώθηση που έδωσε στην καριέρα του ο Ντέμης Νικολαΐδης ως πρόεδρος της ΑΕΚ.

Για το πώς επέλεξε τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Ήξερα ότι θα φύγω από την Άρσεναλ και ξεκίνησα να συζητώ με διάφορες ομάδες. Στα χέρια μου είχα πολλές προτάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης-γιατί μίλησα απευθείας μαζί του-με κέρδισαν γιατί μου είπαν ‘η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή από την αρχή ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου’. Χωρίς να μου ασκήσουν κάποια πίεση ή να θέσουν κάποιο τελεσίγραφο. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ σημαντική η σχέση που είχε αναπτυχθεί με τον πρόεδρο, αλλά και η στενή σχέση που έχω με τον Τοροσίδη και τον Αβραάμ».

Για τις φιλοδοξίες του είπε: «Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω ακόμη. Δεν γύρισα στην Ελλάδα, όπως είπαν κάποιοι, για να κολλήσω τα τελευταία ένσημα, αλλά γιατί είμαι πεινασμένος και θέλω να κερδίσω τίτλους. Και η επιλογή μου να έρθω στον Ολυμπιακό έγινε με βάση αυτό αλλά και επειδή με περίμενε. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το εξωτερικό, αλλά μετά τις επαφές με τον πρόεδρο και τον Τοροσίδη, που μου ανέλυσαν το πρότζεκτ που έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια, άρχισα να το βλέπω διαφορετικά».

Για τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καριέρα του υποστήριξε: «Ο Φερέρ μού έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ και επίσης την ευκαιρία για να δείξω αυτό που είμαι σήμερα μου την έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος και είχε φτιάξει ένα πρότζεκτ με νέους αθλητές».

Για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την ΕΠΟ είπε: «Πιστεύω πως είναι μια τρομερή ευκαιρία να φτιαχτεί ξανά η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι τα παιδιά που ήταν στο Euro 2004 ή και μετά είναι πολύ ικανά για να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν εξετάζω γιατί δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα ή γιατί δεν τους ζητήθηκε να το κάνουν».

Για το αν έχει σκεφτεί να ασχοληθεί με τη βελτίωση του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο όταν αποσυρθεί απάντησε: «Δεν έχω βρει κάτι που να με κάνει να νιώσω ότι μπορώ να συγκεντρωθώ απολύτως σε αυτό μετά το τέλος της καριέρας μου. Θα πρέπει να δούμε αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αντέξει χαρακτήρες και προσωπικότητες σαν τη δική μου. Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι εγώ είμαι η μεγάλη προσωπικότητα που δεν βλέπει κανέναν άλλον μπροστά του. Αυτό που θέλω να δω είναι αν το ποδόσφαιρό μας θα δεχτεί ανθρώπους σαν εμένα με τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που έχουν και θέλουν να αλλάξουν το άθλημα. Ας μην ξεχνάμε, ότι ερχόμενος στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχω μεγαλώσει ως οπαδός του συλλόγου, έχοντας συμβεί και το περσινό περιστατικό που με έβριζε το γήπεδο και βιώνοντας αυτά που βιώνω στα social media από τους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι μια πρόκληση για μένα. Είναι η αρχή μιας μεγάλης δοκιμασίας για το τι θα ακολουθήσει μετά».

Για το ότι μαζί με τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) έχουν γίνει γνωστοί με το μικρό τους όνομα κι αν τον φωνάζουν στο γήπεδο με το επώνυμό του: «Ναι, πέρσι στο ‘Καραϊσκάκης’ φώναζαν ‘Π…η Παπασταθόπουλε’ (γέλια). Να σου πω την αλήθεια, αυτό θα είναι η μεγάλη πρόκληση. Να το αλλάξουμε όλο αυτό. Να αναγκάσω αυτούς που με έβριζαν πέρσι να με αποθεώνουν φέτος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό».