Volley League: Με Γκαρά και Ράιτς ο Φοίνικας διέλυσε τον ΠΑΟ και συνεχίζει αήττητος προς τον τίτλο

Μαγικός Φοίνικας Σύρου καθώς μετά τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, κέρδισε και τον Παναθηναϊκό με μαγική εμφάνιση και τον πρώην διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πρώτο σκόρερ.

Οι Συριανοί είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Κροάτη διαγώνιο και μαζί με τον Σλοβένο ακραίο, Ζίγκα Στερν , μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και προηγήθηκαν με 16-13 και 21-18 αλλά κάποια λάθη στο τέλος για τον Φοίνικα έβαλε τον ΠΑΟ στην διεκδίκηση του σετ, το οποίο κατέληξε στους γηπεδούχους με 25-23.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, ο Φοίνικας προηγήθηκε με 16-10 και 21-17, ο Παναθηναϊκός το κυνήγησε μπήκε στο σετ ξανά, με τον Φοίνικα Σύρου να βρίσκει τις λύσεις και να κάνει το 2-0 με 25-23.

Το τρίτο σετ μέχρι το 14-19 άνηκε στον Παναθηναϊκό αλλά ο συγκλονιστικός Φοίνικας Σύρου με μια τρομερή ανατροπή πήρε το σετ με 27-25 και την νίκη με 3-0 και ακόμά ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Για τον Φοίνικα Σύρου, ο Δημήτρης Γκαράς με 79% υπ. – 32% άριστες είχε πολύ καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και υποδοχή ενώ ο Ίβαν Ραίτς είχε 13 πόντους (9/28 επ., 4 μπλοκ) όντας δεύτερος σκόρερ.