Basket League: Με 18 πόντους ο Αθηναίου οδήγησε τον Προμηθέα σε σπουδαίο διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Σπουδαίο διπλό με… άγρια ομορφιά στο φινάλε πέτυχε ο Προμηθέας Πατρών κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League, αφού επικράτησε με 78-80, ανατρέποντας το εις βάρος του 78-71 μόλις 1′:10” πριν την λήξη.

O «θρακιώτης» Γιάννης Αθηναίου ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους, με 2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/2 βολές, ενώ επιπλέον είχε 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.

Ο Αθηναίου έχει περάσει από την Ανατολική Θράκη και συγκεκριμένα στην Ολίν Εντιρνέ της Αδριανούπολης, την οποία παρακολουθούσαν πολλοί Εβρίτες κυρίως από την Ορεστιάδα εκείνο το διάστημα εξαιτίας του.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Παπαπέτρου να βρίσκεται σε σπουδαίο βράδυ παρά την πρόσφατη επιστροφή από τραυματισμό, φτάνοντας με προσωπικό σερί στο +9 (70-61), 6′ πριν την λήξη του αγών.

Ο Προμηθέας αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος την απουσία του Παπαπέτρου –για ανάσες- έτρεξε ένα δικό του 10-0 (70-71), μέχρι το 37′. Εκεί, επέστρεψε ο αρχηγός των «πράσινων» και μαζί με τον Μήτογλου έστειλαν το «τριφύλλι» στο +7 (78-71), στο 1:10” πριν τη λήξη. Αν και τα χρονικά περιθώρια ήταν υπερβολικά πολύ στενά για τους φιλοξενούμενους, ακολούθησαν τεράστιες άμυνες με απανωτά κλεψίματα, όπου με ένα τέτοιο ήρθε και το νικητήριο καλάθι του Έβανς στα 8” πριν τη λήξη που διαμόρφωσε το τελικό 78-80. Στην εκπνοή αστόχησε σε τρίποντο ο Μποχωρίδης.