Super League: Μάντζιος ημίχρονο, Ράσταβατς τελικό και βλέπει πεντάδα ο Αστέρας

Με 2-1 επικράτησε ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς του Άρη του Άκη Μάντζιου στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Super League 1.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Σέρβος πρώην τεχνικός της Ξάνθης, ο οποίος για τον σημερινό αγώνα στερήθηκε των υπηρεσιών του Χουάν Μουνάφο λόγω ενοχλήσεων του Αργεντίνου πρώην χαφ του Πανθρακικού. Με τον ίδιο σχηματισμό τοποθέτησε στον αγωνιστικό χώρο τον Άρη και ο πρώην Έλληνας τεχνικός του Πανθρακικού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες ώστε να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Το προβάδισμα των Θεσσαλονικειών ήρθε στο 28′ ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Μπερτόγλιο και εύστοχο τελείωμα του Μάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όλα ανατράπηκαν· ο Αστέρας ισορρόπησε, ενώ ο Άρης ήταν τελείως διαφορετικός συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο. Στο 59′ ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε τριπλή αλλάγη, παρέμβαση που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι Αρκάδες φέραν τα «πάνω-κατώ» στον αγώνα και έφτασαν στην σπουδαία ανατροπή.

Αρχικά στο 66′ ο Κρέσπι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σιαμπάνη νίκησε από κοντά τον Σιαμπάνη για το 1-1, ενώ στο 70′ η αλλαγή του Σέρβου τεχνικού, Άντριαν Ριέρα, ύστερα από ασίστ του Κρέσπι, ευστόχησε με κοντινό πλασέ για το τελικό 2-1. Ο Άκης Μάντζιος, παρότι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Μήτρογλου, είδε την ομάδα του να έχει στο υπολοίπο διάστημα την μπάλα στα πόδια της, αλλά εν τέλει να μην καταφέρνει να πάρει κάτι από το σημερινό παιχνίδι.

Ο Αστέρας με τη νίκη αυτή έφτασε τους 33 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον Παναθηναϊκό, με ματς περισσότερο βέβαια· ο Άρης παρέμεινε 2ος με 39, στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.