Στα 13,73 το ξεκίνημα της Βούλας Παπαχρήστου στη σεζόν από την Καρλσρούη

Η Βούλα Παπαχρήστου συμμετείχε την Παρασκευή στο Indoor Tour της World Athletics στην Καρλσρούη, ωστόσο δεν πηγε όσο μακριά θα ήθελε, αφού δεν μπόρεσε να βρει το πάτημα που θα της έδινε την ανάλογα καλή επίδοση.

Η έμπειρη αθλήτρια είχε στην ουσία ένα έγκυρο άλμα, το τέταρτο, το οποίο μετρήθηκε στα 13,73 μ. κι έτσι κατέλαβε την όγδοη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα έχει την ευκαιρία στους αγώνες που ακολουθούν να βρει και πάλι το ρυθμό της – οι τελευταίοι της αγώνες ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 – και μαζί τα άλματα που θα την φέρουν σε ανταγωνιστική κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, τον μεγάλο της στόχο στη χειμερινή σεζόν.

Σε χαμηλά επίπεδα έμειναν στο σύνολο τους οι μετέχουσες στο αγώνισμα, με εξαίρεση την νικήτρια Λιαντάμις Πόβεα (Κούβα), που πέτυχε 14,54 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Η Κριστιάνα Μάκελα (Φινλανδία) ήταν δεύτερη με 14,13 μ. και Βιγιαλέτα Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) τρίτη με 14,10 μ., οι μόνες που μαζί με την Ποβέα από τος οχτώ του σημερινού αγώνα, που πέρασαν το φράγμα των 14,00 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 στη Γλασκώβη, Άννα Πελετέιρο ήταν 5η με 13,85 μέτρα. Το μίτινγκ της Καρσλρούης έγινε χωρίς την παρουσία κόσμο στις εξέδρες και με περιορισμό στις συμμετοχές, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού covid-19.