Νέα απογοητευτική εμφάνιση για Ξάνθη – «Χ»άρισε τζάμπα δύο βαθμούς στα Χανιά

Μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση έκανε η ομάδα της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σκοράρει και να μένει στην λευκή ισοπαλία με τα καλοστημένα Χανιά του Αλέκου Βοσνιάδη που κατάφεραν να φύγουν από την Θράκη χωρίς να ηττηθούν.

Μεγάλη γκρίνια από τους λιγοστούς λόγω Covid παρευρισκόμενους για την εικονα της ομάδας αλλά και για τις επιλογές και την διαχείριση του Τόνι Πόποβιτς. Για ένα ακόμη παιχνίδι οι παίχτες της Ξάνθης έδειχναν ασύνδετοι, χωρίς ιδέες στο παιχνίδι τους και έτσι εγκλωβίστηκαν επιθετικά από τη πολύ καλά στημένη τακτικά ομάδα των Χανίων.

Ο Αυστραλός προπονητής δεν προέβη σε κάποια διαφοροποίηση στην ενδεκάδα συγκριτικά με την αρχική σύνθεση που παρέταξε στο παιχνίδι της Τετάρτης στη Λειβαδιά. Ο Μπέντο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσαμούρης στα αριστερά της άμυνας και ο Στάθης από τα δεξιά, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Τζούρμαν με τον παρτενέρ του Βέρκερ. Από τη μεσαία και την επιθετική γραμμή δεν υπήρξαν αλλαγές, με τον Θυμιάνη και τον Δημούτσο να βρίσκονται στον άξονα, οι Έμπερτ και Σιατραβάνης στα άκρα της επίθεσης να εναλλάσσονται, ενώ ο Τάτος είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Θανάση Παπάζογλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη έδειχνε την εικόνα μίας ασύνδετης ομάδας που πάσχιζε να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα των Χανίων να κλείνει πολύ καλά τους διαδρόμους από τον άξονα, εκεί όπου ο Τάτος δεν μπορούσε να πάρει πολλές προσπάθειες σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης, αλλά και από τα άκρα. Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 18′, με τον Μπέντο να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Καρλίτο. Ο ΑΟΞ απείλησε για πρώτη φορά με καλές προϋποθέσεις στο 24′ με τον Τάτο, το σουτ του οποίου όμως πέρασε αρκετά άουτ. Στο 35′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Θρακιώτες ώστε να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Θυμιάνης έκανε σέντρα από τα δεξιά, με τον Σιατραβάνης έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε τη μπάλα.

Σχεδόν με το… καλημέρα του δεύτερου 45λεπτου, η Ξάνθη θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Ο Σιατραβάνης στο 48′ βρέθηκε μόνος του σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, πριν όμως εκτελέσει πρόλαβε να τον ανακόψει ο Γρομητσάρης. Στο 57′ σημειώθηκε η μεγαλή ευκαιρία των Χανιών ώστε να παγώσουν για τα καλά τα Πηγάδια. Ο Καμαρά βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΞ και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Μπέντο όμως τον στάματησε έγκαιρια και αποσόβησε το 0-1. Συνεχίζοντας να έχει προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη, ο Ποπόβιτς έριξε στο παιχνίδι τους Βόλτερς, Μυστακίδη και Καπνίδη στο παιχνίδι (αίσθηση προκάλεσε πως απέσυρε τον ορεξάτο Τάτο πολύ νωρίς), ωστόσο με εξαίρεση τον δεύτερο που στο 77′ απειλήσε την εστία του Κουτζαβασιλή με μακρινό σουτ, η εικόνα δεν άλλαξε και έτσι άδοξα παρέμεινε το τελικό 0-0 στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Η λευκή ισοπαλία αποτέλεσε ακόμη μία γκέλα για την θρακική ομάδα, η οποία, με την νίκη του Λεβαδειακού επί των Τρικάλων στην Θεσσαλία, έμεινε πίσω με 5 βαθμούς διαφορά από τους πρωτοπόρους Βοιωτούς, έχοντας παιχνίδι λιγότερο. Την επόμενη αγωνιστική, σε μια εβδομάδα, η Ξάνθη πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη. Μικρά παράπονα από την διαιτησία του Δραμινού Κωνσταντίνου Κοτσάνη που είχε ως βοηθούς τον Καβαλιώτη Κουκούμη και τον επίσης Δραμινό Τσακίρη, ενώ τέταρτος ήταν ο Παρχαρίδης της ΕΠΣ Δράμας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τονι Πόποβιτς): Μπέντο, Τσαμούρης (79′ Κέβιν Γκαρσία), Στάθης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Θυμιάνης (90+2′ Παπάζογλου T.), Δημούτσος, Έμπερτ, Σιατραβάνης (71′ Μυστακίδης), Τάτος (71′ Βόλτερς), Παπάζογλου Θ. (79′ Καπνίδης).
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης (82′ Αναστασόπουλος), Σωτηράκος, Ζιούλης, Πλέγας (82′ Διαμαντόπουλος), Κάρλος (65′ Μπραμπίγια), Μακένα (82′ Τριανταφυλλάκος), Καμαρά (74′ Βρεττός), Παναγιωτούδης, Σουντουρά.