Super League: Κόλλησαν στο μηδέν Ιωαννίδης και Βασιλακάκης στην Λεωφόρο και τέλος το σερί για ΠΑΟ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λαμία για την 20η αγωνιστική της Super League.

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τους «Πράσινους» με σύστημα 4-3-3, έχοντας στην κορυφή της επιθετικής τριάδας τον νεαρό Κομοτηναίο επιθετικό Φώτη Ιωαννίδη. Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου, με τον επί μία 8ετία πρώην παίκτη της Ξάνθης Θοδωρή Βασιλακάκη να παίρνει την τρίτη συμμετοχή ως βασικός στο αρχικό σχήμα των Φθιωτών τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο εγκλωβίστηκε από τη καλή ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας και παρολό που είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, δεν έφτασε παρά ελάχιστες περιπτώσεις να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Επασί.

Στην επανάληψη το «τρυφύλλι» μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε περισσότερους κινδύνους στην άμυνα της Λαμίας. Στο 47′ ο Ιωαννίδης απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε στον Βλάχο. Στο 58′ ο νεαρός θρακιώτης επιθετικός αντικαταστάθηκε από τον Χατζηγιοβάνη, ενώ δύο λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε και ο Βασιλακάκης από τον Τιρόνε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος ώστε να βρουν το πολυπόθητο γκολ, έπεσαν όμως σε έναν κέρβερο Επασί ο οποίος είπε όχι στις προσπάθειες του Καρλίτος στο 65′, αλλά και στην διπλή ευκαιρία των Αϊτόρ και Μακέντα στο 76′. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι αλλα οι Τζήλος και ο Κουμπαράκης στο var έδειξαν συνέχεια στον αγώνα.

Με την ισοπαλία αυτή ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και να βρεθεί στην πρώτη τετράδα, ενώ παράλληλα βρίσκεται πλέον σε απόσταση 2 πόντων από τον 6ο Αστερά Τρίπολης (35 ο ΠΑΟ, 33 ο Αστέρας)· η Λαμία ανέβηκε στους 11 βαθμούς και παρέμεινε στην 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, έχοντας απόσταση δύο πόντων από την ουραγό ΑΕΛ, ενώ βρίσκεται και στο -2 από τον 12ο Παναιτωλικό.