«Είναι νωρίς ακόμα για να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η μπάλα μεταδίδει τον ιό»

Ερώτημα για το άνοιγμα του αθλητισμού και κυρίως την δυνατότητα των παιδιών να προπονηθούν και να σταματήσουν την πολύμηνη καθιστική ζωή δέχθηκαν οι αρμόδιοι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Η απάντηση της αρμόδιας καθηγήτριας παιδιατρικής Βάνας Παπαευαγγέλου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για επανέναρξη του αθλητισμού:

«Μας προβληματίζει η καθιστική ζωή των παιδιών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γυρνάνε στο σχολείο. Όμως είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα των αθλητικών κέντρων για δυο λόγους. Πρώτον, στην άθληση δεν φοράμε μάσκα και ερχόμαστε πολύ κοντά με τους συναθλητές μας. Δευτερον, είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αυτή καθεαυτή αποτελεί ένα πολύ καλό μεταφορικό μέσο για τον ιο», απάντησε η Παπαευαγγέλου, διευκρινίζοντας πάντως ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα είναι προτεραιότητα να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε σε αθλητικούς χώρους.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι σε περιπτώσεις μεγάλων συρροών κατά το παρελθόν, η ιχνηλάτηση έδειξε ότι «μέσα στους κορυφαίους τέσσερις με πέντε λόγους εξάπλωσης του ιού ήταν και η αθλητική δραστηριότητα είτε σε ανοιχτές είτε σε κλειστές δομές και μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 17 με 18 έτη».

Νωρίτερα ο Χαρδαλιάς γνωστοποιώντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, διέψευσε τις προσδοκίες που είχαν οι άνθρωποι της Football League για επανέναρξη της δραστηριότητας έστω των προπονήσεων. Δεν έκανε καμία αναφορά για το και για τον αθλητισμό το μόνο που είπε ήταν ότι μεταξύ των οριζόντιων μέτρων που ισχύουν σε όλη την επικράτεια είναι ότι κατ’ εξαίρεση επετράπη η λειτουργία Super League 1 & 2 και Basket League.