Αθλητάμπουρας: Ο Πόποβιτς, το σαλιγκάρι, η παρενόχληση και το θρακιώτικο παρασκήνιο των εκλογών στις Ομοσπονδίες

ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΝ αλλά λίγοι μάλλον κατάλαβαν όσα έγραψα την περασμένη εβδομάδα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις. Αυτοί που έπρεπε πάντως να καταλάβουν, κατάλαβαν και παρακατάλαβαν. Ολοι σχεδόν όσοι περίμενα να παρεξηγηθούν, παρεξηγήθηκαν. Από τον Έβρο ως την Ξάνθη. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Να προκαλώ παρεξηγήσεις και να παίρνετε τηλέφωνα. Οι μισοί για να μάθετε ποιους αφορούν αυτά που γράφω, οι υπόλοιποι για να με κάνουν «ντα».

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ σήκωσαν το τηλέφωνο, φρόντισαν με σχόλια στο facebook να περάσουν το μήνυμα τους. Και εφόσον αυτό απευθυνόταν σε εμένα, οφείλω να ενημερώσω και εγώ από την πλευρά μου ότι ελήφθη. Μπορεί να μην είμαι εξπέρ στις νέες τεχνολογίες, αλλά έχω έναν πολυ καλό ξάδελφο που τα κατέχει όλα αυτά. Τον λένε… «Δημοσιοκάφρο». Όπως λέει και το λεξικό, το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του σημαίνει οτι… «δρα χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του τα συναισθήματα ή/και την ενόχληση των άλλων». Και όπως αποκαλύπτει το πρώτο, αυτό το κάνει… δημόσια και για δημόσιες τοποθετήσεις, έστω και αν ορισμένες από αυτές εξαφανίζονται μετά από λίγο.

New entry στην ομάδα του ThrakiSportS!
Θα τον διαβάζετε με την έλευση του νέου μήνα και καθότι αποτελεί ξαδελφάκι μου, σας ενημερώνω από τώρα ότι κουβαλάει την ίδια τρέλα με εμένα και θα τα λέει (και τα γράφει) «χύμα και τσουβαλάτα»

Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ» πέρα από ξαδελφάκι μου, αποτελεί λοιπόν και έναν από τους καλύτερους «ρουφιάνους» μου. Εχει την τρέλα να παρακολουθεί ό,τι κινείται στον «όμορφο» χώρο των μέσων ενημέρωσης αλλά και των social media και μου τα λέει χαρτί και καλαμάρι. Θα μου πειτε, τότε γιατί σας αποκαλύπτω την ταυτότητά του. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί βρέθηκε σε ανάγκη και αφού πρώτα του έριξα την ιδέα και ειδα ότι ψήθηκε, αιτήθηκα στην διεύθυνση του ThrakiSportS τώρα που γιγαντώνεται και θα μετέχει σε κοτζαμάν πανελλαδικό media group, να τον προσλάβει και αυτόν, να βγάλει κανά μεροκάματο το ξαδελφάκι. Συνεπώς με την έλευση του Φλεβάρη θα τον διαβάζετε και αυτόν.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΝΩ λοιπόν ενημερώνοντάς σας, όπως ενημέρωσα και την διεύθυνση, ότι κουβαλάει την ίδια τρέλα με εμένα. Τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, οπότε θα μπορεί εύκολα να με καλύπτει σε κανά ρεπό με τα θέματα που κατέχει καλύτερα από τον καθέναν, δηλαδή τα media και δη τα αθλητικά και τοπικά. Καθότι έχετε καταλάβει νομίζω ότι εμένα μερικές φορές με πιάνουν οι… βαρεμάρες μου. Βλέπετε, σε αντίθεση με αυτόν, εγώ ούτε ανάγκη έχω να δουλέψω (χόμπι κάνω και δεν πληρώνομαι ευρώ, για όσους αναρωτιούνται) αλλά κυρίως, θέλω να γράφω με τους δικούς μου όρους. Δηλαδή όποτε γουστάρω και για ό,τι γουστάρω. Χωρίς να μου ασκεί πίεση κανένας. Γκέκε κύριε διευθυντά;

* * * * *

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ δεν με ξέρετε καλά ούτε εμένα καλά και το βρίσκω λογικό, με ορισμένους από εσάς μάλιστα να προσπαθείτε να γίνετε ντέντεκτιβ για να βρείτε την ταυτότητά μου, σας ενημερώνω να γνωρίζετε ότι τρία είναι τα πράγματα στα οποία δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να κάνω πίσω.
1ον, σε περιπτώσεις ρατσισμού και εν γένει ρατσιστικής συμπεριφοράς, από όποιον και αν εκδηλώνεται αυτή – κάτι που νομίζω έγινε κατανοητό την περασμένη εβδομάδα, αν και θα περίμενα κάποιοι να επικροτήσουν εκείνο το άρθρο και να φροντίσουν να απομονώσουν τα όποια μεμονωμένα φαινόμενα.
2ον, σε περιπτώσεις όχι απλά σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και απλής παρενόχλησης, είτε αυτή γίνεται σε βάρος κοριτσιών είτε σε βάρος αγοριών. Το τονίζω το τελευταίο, γιατί φτάνουν στα αυτάκια μου διάφορα για ενδεχόμενες επικείμενες καταγγελίες – αποκαλύψεις που θα αφορούν ιστορικό και μεγάλο αθλητικό όμιλο της Θράκης.
Και 3ον, στις προσπάθειες συγκάλυψης σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΑΥΤΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ – σχετικά με το θέμα των ημερών που κάποιοι αποκαλούν μόδα. Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η έρευνα συνεχίζεται, οι αποκαλύψεις σύντομα. Πάμε παρακάτω.

* * * * *

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ με τις αποκαλύψεις στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία αποδεικνυεται ότι είναι μια λερναία ύδρα με πολλά κεφάλια σε όλες σχεδόν τις λεγόμενες «καθεστωτικές» ομοσπονδίες που επί ολόκληρα χρόνια διοικούσαν οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι. Μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου είχαμε νέες καταγγελίες και παράτυπες προσλήψεις στην ΕΙΟ, όπου μαίνεται πλέον πόλεμος χαρακωμάτων με τον Αυγενάκη να καλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας να καθαιρέσει το ΔΣ της Ελληνικής και να διοριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου που θα διεξάγει τις εκλογές. Εξέλιξη που μένει να φανεί αν και ποιες επιπτώσεις θα έχει για τον πρόεδρο του ΝΟΑ (αλλά και του ΟΛΑ) Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος αν και πολιτικός φίλος του υφυπουργού, επέλεξε να παραμείνει μέχρι τέλους στο πλευρό της απερχόμενης διοίκησης. Θυμίζω ότι διοίκηση Πρωτοδικείου έχει και η Ομοσπονδία Πάλης, εκεί όπου μάλιστα κλήθηκε αυτό το διάστημα ο καθηγητής του ΔΠΘ Γιάννης Μπάρμπας να αναλάβει αντιπρόεδρος και να οδηγήσει μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ την ΕΛΟΠ στις εκλογές. Και στην συγκεκριμένη Ομοσπονδία υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος προπονητή για παρενόχληση ανήλικης αθλήτριας την περίοδο που ήταν στα πράγματα η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ιστιοπλοϊα και την πάλη, εσχάτως βγήκαν καταγγελίες και από πρωταθλήτρια της κωπηλασίας και μάλιστα σε βάρος προπονητή που μετέχει στα κοινόβια των εθνικών ομάδων. Μέχρι και ότι ο συγκεκριμένος απαιτούσε να είναι ξεκλείδωτες οι πόρτες των δωματίων και μπούκαρε σε αυτά πετυχαίνοντας αθλητές και αθλήτριες σε… ιδιαίτερες στιγμές, αναφέρει η τελευταία καταγγελία. Στην ομοσπονδία του πινγκ πονγκ δε, έγινε γνωστό ότι παλιές πρωταθλήτριες ανακάλυψαν πως είχαν εξαφανιστεί τα ονόματά τους από συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες και είχαν μπει άλλα στην θέση τους, τα οποία μετέπειτα επωφελήθηκαν εισαγωγές στα ΤΕΦΑΑ και προσλήψεις στο Δημόσιο. Τόσο καλά.

* * * * *

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ που βγαίνουν πλέον στο φως της δημοσιότητας, αρχίζει να φαντάζει… «εκκλησία» η ΕΠΟ. Εκεί επίσης ο Αυγενάκης έχει δείξει ξεκάθαρη διάθεση να βάλει χέρι και πλέον προωθεί με τον πιο ευθύ τρόπο την υποψηφιότητα Ζαγοράκη κόντρα σε αυτήν του Σταύρου Ψαρόπουλου, που αποτελούσε τον εκλεκτό των ΕΠΣ. Λέγεται μάλιστα ότι με το ψηφοδέλτιο Ψαρόπουλου η περιοχή μας θα είχε εξασφαλισμένη μια θέση στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ, απλά αντί για τον Γιώργο Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης θα μετακόμιζε λίγο ανατολικότερα η έδρα. Λέγεται επίσης ότι ενδεχομένως θα είχαμε και δεύτερη έδρα, αφού θα στηριζόταν ως αναπληρωματικό μέλος, με αυξημένες προοπτικές να γίνει στην πορεία τακτικό, ο έτερος εξ ανατολών πρόεδρος.

O Πανίδης μεταξυ άλλων δικαιολόγησε την μη υπογραφή της ΕΠΣ Ξάνθης στην επιστολή των 40 ΕΠΣ κατά Αυγενάκη στο ό,τι δεν προλάβαινε να ενημερώσει του ΔΣ του. Σαν να λέει δηλαδη ότι Γαβριηλίδης και Χατζημαρινάκης σε Ροδόπη και Εβρο πήραν την απόφαση μόνοι τους και δεν ενημέρωσαν κανέναν. Εκτός και αν εκείνοι κατάφεραν να κάνουν ΔΣ και η Ξάνθη είναι εκείνη που καθυστέρησε να το συγκαλέσει…

ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που ανάμεσα στις σαράντα ενώσεις που εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Αυγενάκη ήταν και αυτές του Εβρου και της Θράκης. Δεδομένη ήταν η ενισχυμένη παρουσία τους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ τώρα θα ανακατευθεί ξανά η τράπουλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει εκπροσώπηση η περιοχή και στο ενδεχόμενο προεδρίας του Ζαγοράκη. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι προκάλεσε και σε εμένα απορία η αφωνία της ΕΠΣ Ξάνθης. Την ίδια ώρα που στην πόλη οι φίλαθλοι θεωρούν έργο Αυγενάκη τον υποβιβασμό του ΑΟΞ, έτερον εκάτερον αν ελάχιστα ευθύνεται για αυτόν ο υφυπουργός, θα περίμενε κανείς ο Πανίδης να είναι ο πρώτος που θα την υπέγραψε. Εμελε να είναι όμως ένας από τους ελάχιστους που σιώπησαν. Και για την ακριβεια, βγήκε και εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του, αφήνοντας σποντίτσα ότι στο χρονικό περιθώριο που δόθηκε δεν προλάβαινε να ενημερώσει τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης. Κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και οτι αμφιβάλει αν έκαναν κάτι αντίστοιχο οι γειτονικές ΕΠΣ Εβρου και Θράκης ή αν αποφάσισαν από μόνοι τους οι πρόεδροι.

* * * * *

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΧΟΥΝ βέβαια και οι επικείμενες εκλογές στο μπάσκετ. Είδα σε ένα ρεπορτάζ ότι ο Φασούλας μάζεψε διαδικτυακώς όλους τους εκπροσώπους των ομάδων της Θράκης και τους μίλησε. Η αλήθεια είναι ότι τόσο μεγάλη συμμετοχή δεν πέτυχε κανένας άλλος υποψήφιος. Ούτε μία ομάδα της περιοχής δεν έλειψε από αυτήν την ενημέρωση. Ωστόσο έμαθα ότι το να ξεκινάει αυτή στις 9.30 το βράδυ και να ολοκληρώνεται μετά τα μεσάνυχτα ήταν κάτι που αρκετούς τους κούρασε.

Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε και τους μάζεψε όλους, ακόμα και τα πρωτοπαλίκαρα του βασικού του αντιπάλου στην Θράκη. Μίλαγαν επί τρεις ώρες και το ξενύχτησαν. Αλλά δεν ξέρω αν μια τρίωρη τηλεδιάσκεψη θα αποδειχθεί αρκετή για να του χαρίσει η πλειοψηφία των θρακιώτικων σωματειων την ψήφο τους.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ τα ονόματα που συμμετείχαν, οφείλω να πω ότι μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η παρουσία Πεταλωτή. Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή θεωρείται ο άνθρωπος του Λιόλιου στην Θράκη, της έτερης δηλαδή ισχυρής υποψηφιότητας για την προεδρία της ΕΟΚ. Δεν αποκλείω να επέλεξε να συμμετάσχει ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη με τον Φασούλα στο πλαίσιο της αντικατασκοπίας του Λιόλιου, ο οποίος θυμίζω ότι έχει επιλέξει πέρα από τις τηλεδιασκέψεις να επισκεφθεί δια ζώσης την περιοχή και να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τα σωματεία εδώ και μήνες. Και εξαιτίας αυτών, δείχνει να έχει στην περιοχή ένα μικρό προβάδισμα.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ έκπληξη μου προκάλεσε και η συμμετοχή του Γιώργου Πασσιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο γιατρός έχει φορτωμένο πρόγραμμα, έχει πλέον και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και σίγουρα τον τιμά που επέλεξε να βρεθεί ο ίδιος για τρεις ώρες σε αυτήν την προεκλογική τηλεσυνάθροιση, ενώ πέρυσι για παράδειγμα που ήταν πρόεδρος και στο βόλεϊ του ΤΑΑ Εθνικός έστελνε τον «Teo Black» να εκπροσωπεί και να ψηφίζει για τον σύλλογο στις κρίσιμες συνελεύσεις της ΕΣΑΠ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ τον Πασσιά, ο συνάδελφός του στον Λεύκιππο Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης, επίσης γιατρός αλλά και δημοτικός σύμβουλος, επέλεξε να μην παραστεί ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη αλλά να εκπροσωπηθεί από τον Φίλιππο Παϊτάρη (που δείχνει διαρκώς να αναβαθμίζεται). Αίσθηση επίσης μου προκάλεσε και από η παρουσία του Βασίλη Χαλκιά της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης, καθότι τυγχάνει στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το δεξί χέρι του προέδρου της Νίκου Νικολόπουλου, του ισχυρότερου παράγοντα στο μπάσκετ της Θράκης, που θεωρείται από τους πιο πολλούς ως ο άνθρωπος του Βασιλακοπουλου και του Τσαγκρώνη στην περιοχή, διαδεχόμενος στην εκτίμησή τους τον μακαρίτη Τάσο Χαραλαμπίδη. Πάντως ο Νικολόπουλος όλο αυτό το διάστημα κρατάει τα χαρτιά του κλειστά και είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν να δουν αν θα κατέβει υποψήφιος για το νέο ΔΣ της ΕΟΚ και με ποιον.

* * * * *

ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΝΑ κάνω και το δικό μου σχόλιο για το θέμα των ημερών στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το αν θα φύγει ή όχι ο Τόνι Πόποβιτς από την Ξάνθη. Αν μου ζητούσατε να ποντάρω, θα σας έλεγα ότι αυτήν την στιγμή το πιο πιθανό είναι να μην προλάβει όχι απλά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά ούτε καν την… καρναβαλική. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ και πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα αποφευχθεί το διαζύγιο το προσεχές διάστημα. Μόνο που αυτό θα είναι επώδυνο όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την Ξάνθη. Αλλά αυτά θα σας τα εξηγήσω σε μελλοντικό σημείωμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΛΑ να επισημάνω ότι μου προκάλεσε εντύπωση το like του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη στο άρθρο του ThrakiSportS για την γκρίνια των οπαδών. Αφενός δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, καθώς ακόμα και ο φίλος μου ο Μάκης Τζάτζος, με τον οποίο είχαμε ουκ ολίγους διαπληκτισμούς παλιότερα, παρατηρώ ότι μείωσε στο ελάχιστο την διαδικτυακή του δραστηριότητα από τότε που ανέλαβε διοικητική θέση στην ΠΑΕ. Αφετέρου αποτέλεσε αφορμή για να αναζητήσω κάποιες πιο πολλές λεπτομέρειες για το πιο άγνωστο μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της ομάδας.

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν κατάλαβαν ή δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν, για τον Χρήστο Καραγκιοζέλη. Αυτός έκανε το like στην ανάρτηση του επίμαχου άρθρου του ThrakiSportS. Εκ Θεσσαλονίκης και αυτός ορμώμενος αλλά με καταγωγή από το Πλωμάρι της Λέσβου, επιλογή του Μπιλ Πάπας και του Τάσου Γιαμουρίδη, χωρίς καμία γνωστή πρότερη εμπλοκή σε αθλητικά δρώμενα. Είναι λογιστης στο επάγγελμα και μάλιστα με μεγάλο γραφείο που έχει τριπλή έδρα, έδειξε όμως με τον τρόπο του ότι δεν τον αφήνουν αδιάφορο τα πιστεύω της πλατιάς μάζας των φιλάθλων της ομάδας στην οποία ανέλαβε διοικητικό πόστο. Το ερώτημα είναι αν απλά αφουγκράζεται τα σχόλια ή αν θα αναλάβει και κάποια πρωτοβουλία για να κάνει πράξη αυτό που ζητάει η πλειοψηφία του κόσμου: να στείλει άμεσα σπίτι του τον Πόποβιτς.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ αυτό το ερωτημα ίσως να δείχνει η γενικότερη κοσμοθεωρία του συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως φαίνεται από τις δημόσιες αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Δεν ξέρω αν στις συνεδριάεις των ΔΣ θα είναι ο… φιλόσοφος της παρέας, πάντως σε μια κεντρική από αυτές τις αναρτήσεις, υιοθετεί το σλόγκαν «όταν όλα πάνε στραβα, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και χειρότερα».

Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "I AM DOING THINGS AT MY OWN PACE $ THAT'S oKAY."
Το συγκεκριμένο σκίτσο συνόδευσε το… share του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη, το οποίο νωρίτερα είχε κάνει… like στο άρθρο του ThrakiSportS για το ξέσπασμα των οπαδών κατά του Πόποβιτς.

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ανάρτησή του δε, μετά το ματς της Λιβαδειάς αλλά και τα σχόλια των φιλάθλων, ο Καραγκιοζέλης έκανε αναδημοσίευση ενός ποστ που εικονίζει ένα σαλιγκάρι, το οποίο έχει τους… δικούς του ρυθμούς. Αντιγράφω: «Πόσο ανώφελο – μα και επικίνδυνο- είναι το να συγκρίνω τους δικούς μου ρυθμούς με τους ρυθμούς των άλλων. Η διαδικασία της αλλαγής εμπεριέχει απώλεια, και οι άνθρωποι διαχειρίζονται με διαφορετικούς τρόπους τα στάδια της. (…) Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ευκολία ως προς τη δράση ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Σεβαστείτε τους ρυθμούς σας και πάρτε (όσο) χρόνο σας χρειάζεται». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

* * * * *

ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ για σαλιγκάρια και… χελώνες, εκείνη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ πότε θα την βγάλει την ρημάδα την απόφαση για την περίφημη καταγγελλόμενη πολυϊδιοκτησία της Ξανθης με τον ΠΑΟΚ; Συμπληρώνουμε 50 μέρες πλέον, από τις 10 το πολύ που είχε προβλέψει ο αντιπρόεδρος του ΑΟΞ Φάνης Ουζουνίδης. Αντε, κυριοι εφέτες. Μέχρι και η απόφαση των συναδέλφων σας για το ποινικό της «συμμορίας» πρόλαβε και εκδόθηκε νωρίτερα…

Αθλητάμπουρας