Η κατάρρευση της ανάπτυξης των αγοριών στη Θράκη! Από 89 νέα δελτία πριν 5 χρόνια μόλις 15 πέρσι

Θλιβερή θέση στην ανάπτυξη των αγοριών κατέχει η Θράκη στην παραγωγή αγοριών για το άθλημα το βόλεϊ, σε μια θέση όπου πριν λίγα χρόνια ήταν κυρίαρχη, βγάζοντας τεράστιους αθλητές.

Το θέμα ανέδειξε ο Κομοτηναίος διευθυντής του fosonline Στέφανος Λεμονίδης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα της ανάπτυξης των Ελλήνων πασαδόρων, που έχουν λείψει από το ελληνικό πρωτάθλημα καταλήγοντας στο μεγαλύτερο πρόβλημα της απουσίας “παραγωγής” νέων αθλητών, κατά κύριο λόγω στο ανδρικό βόλεϊ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος στο τέλος του άρθρου παρέθεσε πίνακα με τα νέα δελτία που εκδίδονται ανα έτος σε κάθε Τοπική Περιφέρεια σε βάθος πενταετίας, με τα νούμερα από το 2016 μέχρι και το 2020 να λένε την πικρή αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Δράμας, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, το 2016 τα νέα δελτία αγοριών που εκδόθηκαν ήταν 89, το 2017 έπεσαν στα 39, το 2018 ανέβηκαν στα 59, το 2019 ξαναέπεσαν 40 και τέλος το 2020 ήταν μόνο 15 – ίσως λόγω και της πανδημίας του COVID-19 που “πάγωσε” τα πάντα στον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Φυσικά, η εικόνα και στις άλλες Τοπικές Ενώσεις είναι το ίδιο αποκαρδιωτική όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, αλλά για την Θράκη και δη για τον Εβρο που έχει παράδοση ανάδειξης νέων παικτών το να υπάρχουν μόνο 15 νέα δελτία είναι κάτι το αποκαρδιωτικό…