Ενοποιούνται το καλοκαίρι η Super League 2 με την Football League όπως είχε ζητηθεί πέρυσι

Επαναφορά σε δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με την «Ολιστική Μελέτη», που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (28/1) από τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ, Λευτέρη Αυγενάκη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Εντός του όλου σχεδίου μάλιστα υπάρχει και ζήτημα αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο! Πρόκειται για κατάργηση της Football League ως τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και ενοποίηση της με την υπάρχουσα Super League 2. Αυτό θα πρέπει να συμβεί το καλοκαίρι του 2021 ώστε το φθινόπωρο να υπάρχουν μόνο η SL1 και η δεύτερη κατηγορία (είτε θα παραμείνει ως SL2 ή ως Β’ Εθνική όπως λέγεται παραδοσιακά, δύσκολα να λέγεται Football League εφόσον προβλέπεται ο όρος κατάργηση).

Μάλιστα, το ρεπορτάζ θέλει τη θέσπιση τριών κριτηρίων για τη νέα Β’ Εθνική που θα είναι το Μετοχικό Κεφάλαιο στα 250.000 ευρώ, ποσό 100.000 ευρώ ως εγγυητική επιστολή που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η υποχρέωση να υπάρχουν στα Φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές που να μπορούν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες (κοινώς δέκα από τους 20 ή 9 από τους 18, ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί, να είναι Έλληνες).

Πηγές από τη ΓΓΑ, πάντως, τόνιζαν ότι αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει τη φετινή Footbal lLeague, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά εφόσον το επιτρέψουν οι «ειδικοί» – λοιμωξιολόγοι ελέω Covid-19. Ωστόσο καθίσταται σαφές ότι εφόσονν οδηγηθούμε σε αυτήν την εξέλιξη, δεν θα έχει καμία αξία το πρωτάθλημα της SL2 στην ουρά και το όποιο ενδιαφέρον θα περιοριστεί στην κορυφή, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρχει υποβιβασμός.

Υπενθυμίζεται ότι αναδιάρθρωση είχε ζητηθεί πολύ έντονα πέρυσι. Αρχικά για να μην γίνει το μπαράζ της Ξάνθης που έγινε τελικά και υποβιβάστηκε, στην συνέχεια για να ενωθούν SL2 και FL και να οδηγηθούμε σε μια ενιαία κατηγορία με Βόρειο και Νότιο Όμιλο, κάτι που ωστόσο δεν προχώρησε.