Volley League: O Δημήτρης Γκαράς για ΠΑΟΚ, Cοvid19 και Φοίνικα Σύρου

Σε εφημερίδα σταθμό της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Metrosport μίλησε ο Εβρίτης λίμπερο του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Γκαράς.

Ο έμπειρος λίμπερο μίλησε για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και το δέσιμο που έχει με τον “Δικέφαλο”, για την ζωή μέσα στον COVID19 και ενώ το πρωτάθλημα είχε σταματήσει αλλά και για τον φετινό Φοίνικα Σύρου και τους στόχους που έχουν τεθεί από τους “πειρατές”.

Αρχικά ο Γκαράς αναφέρθηκε στα συναισθήματα του να κερδίζει την πρώην ομάδα του: «Ο ΠΑΟΚ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όσα ζήσαμε τα τρία υπέροχα χρόνια που ήμουν τότε στην ομάδα δύσκολα να ξεχαστούν. Οι απεριόριστες χαρές, οι τίτλοι και ο φοβερός κόσμος του ΠΑΟΚ. Τώρα έχει τέσσερα χρόνια που έφυγα από την ομάδα του ΠΑΟΚ και όσο και αν κάποιες στιγμές έρχονται αυτές οι όμορφες αναμνήσεις ο επαγγελματισμός μου δεν αφήνει τα συναισθήματα να με επηρεάσουν. Όταν πλησιάζουν οι μέρες του αγώνα κλειδώνεις τα συναισθήματα σου και βλέπεις απλά μια αντίπαλη ομάδα που πρέπει να τα δώσεις όλα μέσα στο γήπεδο για να καταφέρεις να φέρεις τη νίκη στην ομάδα την οποία ανήκει. Ήταν μια ωραία νίκη που την χαρήκαμε, αλλά την Πέμπτη έχουνε ξανά αγώνα και πρέπει να συγκεντρωθούμε πως θα στηθούμε και πως θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Για το πως βίωσε τον COVID19 και πως ένιωσε που επέστρεψαν και πάλι στα γήπεδα μετά από καιρό, ανέφερε: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί ναι μεν εμείς ξαναγυρίσαμε στα γήπεδα, αλλά αρκετός κόσμος ακόμη είναι σε αναστολή δεν μπορούν να δουλέψουν και ίσως ζορίζονται ακόμη και να βγάλουν τα έξοδα του μήνα. Οπότε είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο. Στην καραντίνα η ομάδα αποφάσισε να μας κρατήσει όλους τους αθλητές στη Σύρο για να μην χάσουμε την επαφή μεταξύ μας οι συναθλητές και έκαναν τα πάντα ακόμη και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να μας παρέχουν τα πάντα, σπίτι, φαγητό και ότι άλλο χρειαζόμασταν και θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την διοίκηση του Φοίνικα Σύρου που είναι πάντα δίπλα μας και σε καμία στιγμή δεν νοιώσαμε ότι είμαστε μόνοι μας. Προσπαθήσαμε στην περίοδο της καραντίνας όσο μπορούσαμε να κρατήσουμε την φυσική μας κατάσταση με αρκετό τρέξιμο και βάρη στο σπίτι ώστε όταν θα μπαίναμε στο γήπεδο να μην είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό».

Για τους στόχους του Φοίνικα Σύρου είπε: «Ο Φοίνικας εξ αρχής έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και νομίζω έχει το κράμα η ομάδα και το υλικό για να πετύχει αρκετά ψηλούς στόχους και να είναι διεκδικητές όλων των εγχώριων τίτλων. Στα λόγια όλα είναι εύκολα το θέμα είναι μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι κάθε μέρα δουλεύουμε παρά πολύ σκληρά ώστε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το σημαντικό δεν είναι να λες με λόγια τι θέλεις να πετύχεις αλλά κάθε μέρα να το αποδεικνύεις σε πράξεις».

Για τη μάχη του τίτλου σχολίασε: «Φέτος ενώ οι ομάδες είναι μόνο 8 νομίζω πως όλες είναι αγωνιστικά κοντά. Σίγουρα ένα σκαλί ψηλότερα είναι οι 4 ομάδες που διεκδικούν το Πρωτάθλημα, αλλά αν υποτιμήσεις έστω και μία ομάδα μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά και φέτος έτσι όπως θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα και στο τέλος θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής θεωρώ ότι κάθε σετ και κάθε πόντος κοστίζει. Νομίζω εκεί θα κριθεί ο πρωταθλητής φέτος από το ποια ομάδα θα είναι πιο σταθερή και πιο συγκεντρωμένη σε όλους τους αγώνες. Λόγω της καραντίνας μας πιέζει πολύ ο χρόνος και η περίοδος μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος θα είναι αρκετά εξαντλητική για τους αθλητές με συνεχόμενους αγώνες και ταξίδια».

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και μεγάλη υπομονή και διαχείριση ψυχική πάνω από όλα και πιστεύω ότι μετά από την λαίλαπα του κορωνοϊού θα βγούμε όλοι ακόμη πιο δυνατοί!!! Εμείς σαν αθλητές το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι να σας προσφέρουμε ωραία συναρπαστικά παιχνίδια ώστε να γεμίζουμε τις δυο τρεις ώρες και να σας κάνουμε να ξεχνάτε για λίγο τα προβλήματα που μας έφερε ο ιός. Τέλος, να δώσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στον Θεοδόση τον Ηλία τον συμπαίκτη μου ήταν πολύτιμη η βοήθεια του ειδικά με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και είναι κρίμα από μια άτυχη στιγμή να μην τον έχουμε κοντά μας αλλά να ξέρεις Τέο δεν σε ξεχνάμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για σένα»!