Super League: Θριαμβευτικό ντεμπούτο Λοντίγκιν που κράτησε το μηδέν στο διπλό του ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννενα πέρασε με σπoυδαίο διπλό από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ με 0-2, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League, στο ντεμπούτο του πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν που κράτησε το μηδέν.

Βασικοί για την ΑΕΚ τόσο ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης, τόσο και ο πρώην κεντρικός αμυντικός Στράτος Σβάρνας, ενώ στο ημίχρονο πέρασε στην θέση του Τάνκοβιτς ο κομοτηναίος αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος.

Στο 31′ η Ένωση τιμωρήθηκε για την κάκιστη εικόνα της, με τον Ινσούα να κάνει ένα ανόητο πέναλτι στον Παντελάκη στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα. Έπειτα από τον έλεγχο VAR το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Κριζμάν, ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 0-1 στο 33′.

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση. Αρχικά ο Οικονομόπουλος πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο του Λοντίγκιν.

Στα τελευταία λεπτά η Ένωση είχε ανεβεί όλη μπροστά με κίνδυνο να δεχθεί αντεπίθεση. Και στο 87′ το πλήρωσε. Ένα λάθος διώξιμο του Σβάρνα με το κεφάλι έδωσε τη δυνατότητα τον Λεό να φύγει στην αντεπίθεση. Ο επιθετικός του ΠΑΣ έφτασε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του ΠΑΣ γράφοντας το τελικό 0-2.